Foto: Damir Krajac/CROPIX

Evo kada Hrvatska ide po svjetsko zlato: Čekaju nas stari rivali

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska vaterpolo reprezetnacija izborila je svoje četvrto finale Svjetskog prvenstva. Barakude su u polufinale nakon drame u pete izbacili Francusku.

Junak dana bio je naš drugi vratar Anić koji je u šestoj seriji obranio i odveo Hrvatsku u novo finale gdje ćemo loviti treće zlato u našoj povijesti.

Iako je kapetan Marko Bijač sjajno branio tijekom čitavog susreta, nije obranio niti jedan od pet peteraca u raspucavanju, pa je izbornik Ivica Tucak povukao dobitnički potez i umjesto Bijača na vrata poslao Matu Anića koji je u šestoj seriji obranio udarac Khasza za plasman Hrvatske u finale.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Veliki rivali

Trostruki strijelac za Hrvatsku bio je Loren Fatović s tri gola, po dva su dodali Jerko Marinić Kragić i Kostantin Harkov, dok je za Francusku tri gola postigao Alexandre Bouet, a po dva su dodali Thomas Vernoux, Romain Vernoux i Enzo Khasz.

U finalu nas čeka momčad Italije koja je bila bolja od Španjolske. Veliko finale u Dohi na rasporedu je u 15:30 u subotu. Protiv Talijana već smo došli do jedne velike medalje. Bilo je to 2012. u Londonu kada smo uzeli naše prvo olimpijsko zlato.

Podsjetimo, Hrvatska je prije mjesec dana igrala finale Europskog prvenstva u Zagrebu. Tada je od Hrvatske bolja bila Španjolska koja je gol za pobjedu zabila samo 50 sekundi prije kraja.

Hajduk se mora popraviti, ali to je teško bez Livaje, evo gdje leži tajna ovog cijelog ‘kaosa’







Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.