Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo konačno proigrao: Briljirali mladi veznjaci, nastavlja se lov na Hajduk i Rijeku

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Dinama su u 21. kolu SuperSprot HNL-a s 2:0 bili bolji od Gorice na Maksimiru pred oko 7 tisuća ljudi. Golove za Dinamo postigli su Martin Baturina i Dario Špikić.

Dinamo je od samog početka bio bolja momčad, a sjajnu utakmicu odigrali su mladi Dinamovi veznjaci Martin Baturina i Petar Sučić koji je bio jedan od glavnih kreatora danas. Odličan je kod Gorice bio Ivan Banić koji je imao nekoliko velikih obrana.

Prvi gol pao je u 33. minuti. Sjajna uigrana akcija iz kornera donijela je prvo oduševljenje navijača. Sve su odlično napravili Petković, Mišić te na kraju Baturina koji je lijepo pogodio. Malo prije toga navijači su poslali poruku Andyu Bari, a o tome pročitajte OVDJE. 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)




Navijači zadovoljni

Za drugi gol morali smo čekati 40 minuta, a u međuvremenu Banić je par puta doslovno izludio igrače Dinama. Samo minutu prije gola obranio je čisti zicer Vidoviću, ali ništa nije mogao u 73. Tada se Ademi sjurio u 16 metara Gorice, ostavio povratnu Špikiću koji je prvi put blokiran, ali drugi put je bio precizan.

Dinamo je danas igrao na pogon Sučića i Baturine, a dobru predstavu ponudio je i debitant na lijevom beku Japanac Ogiwara. Dinamo je nakon dugo vremena izgledao kao da zna što želi i da ima plan igre.




Ovom pobjedom Dinamo je došao na četiri boda od vodeće Rijeke te na dva boda od Hajduka. Dakako, Dinamo ima utakmicu manje tj. zaostalu s Varaždinom. Lov na naslov dugo ovako nije bio zanimljiv pa neka pobjedi najbolji.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo- Gorica 2:0

90- Kraj utakmice.

90+2- Još jedna bomba iz daljine Dinama. Bulat je pucao, a Banić ponovo branio. Brodić najviši u korneru, a Leš s crte čisti loptu.

86- Pao je ritam utakmice i čeka se zadnji zvižduk.

80- Lijepa kombinacija Ademija i Vidovića, ali Banić po tko zna koji put večeras.

73-  GOOOOLLLLLL! Kakav slalom Ademija. Sve je napravio dao povratnu za Špikića koji je iz druge uspio zabiti svom bivšem klubu.

72- Još jedna velika obrana Banića. Odličan centaršut Sučića, Vidović je bio u skoku, a Banić brani u rukometnom stilu s raširenim rukama.

67- Opasno je sada bilo kod gola Dinama. Pobjegla je Gorica, ali Pršir si je dao prejaku loptu i Zagorac je stigao prije.

64- Sučić je sve sam napravio, odličan dribling i udarac, ali Banić je danas na razini.

57- Lijepo se Petković sjurio prema golu, ali Maloča blokira njegov udarac.

51- Dinamo i dalje “skriva” loptu od Gorice.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela. Solidna utakmica za sada, nadajmo se još zanimljivijem drugom poluvremenu.

45+2- Još jedna dobra akcija Dinama, lopta dolazi skroz na drugu stranu do Ristovskog, ali njegov preslab udarac Banić mirno brani.

45- Razigran je danas Hoxha. Dobar udarac, još jednom Banić je tu.

43- Jedan opasan izlazak Gorice Sučić je zatvorio.  Dinamo i dalje kontrolira.

38- Bad Blue Boysi su danas u sjajnom izdanju, a poslali su poruku upućenu menadžeru Andyu Bari: “Dosta menadžerskog reketa, Bara odj*bi od Dinama”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

33- GOOOOOOLLLLL! Sjajna akcija iz kornera Dinama i na kraju Baturina lijepo pogađa. Važan gol za njegovo samopouzdanje.

28- Sada jedan mirniji period susreta.

23- Dobar pokušaj Petkovića iz slobodnjaka, Banić dobro postavljen.

20- Kaneko je sada sve odlično napravio, ali Banić još jednom dobro postavljen.

15-  Potpuna dominacija Dinama. Kaneko radi “dar mar” po desnoj strani. Gorica se uspješno brani, ali pritisak je sve veći.

9- Perković je sada ostao sam nakon kornera, ali njegov udarac sjajno brani Banić. Prva prilika na utakmici.

5- Gorica je imala dva kornera i za sad su to jedini pokušaji koje smo vidjeli iako nije bilo opasnosti za Zagorca.

1- Počela je utakmica.

Dinamo: Zagorac – Ristovski, Theophile-Catherine, Perković, Ogiwara – Mišić, Sučić – Kaneko, Baturina, Hoxha – Petković

Gorica: Banić – Leš, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Munksgaard, Soldo, Pršir, Mitrović – Jurić, Matavž


Nogometaši Dinama će na Maksimiru u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a ugostiti momčad Gorice. Ove dvije ekipe igrale su dva puta ove sezone. Prvi put je završilo 0:0, a u drugoj utakmici Gorica je slavila s 2:1.

Na Maksimiru se lakše diše. Hajduk ne zna za pobjedu već četiri utakmice i Dinamo ponovno ovisi o sebi. Rijeka im bježi sedam bodova, ali Dinamo ima dvije utakmice manje. Hajduk je pak na pet bodova.

Susret je najavio Sergej Jakirović: “S velikim optimizmom dočekujemo Goricu sutra. Gorica nije u pozitivnom nizu, ali bavim se samo s našim problemima, ima dosta prostora za poboljšanje. Dolazi nam protivnik koji je tvrd orah i kojeg ove sezone nismo pobijedili. Neće nam nedostajati motiva, napravit ćemo sve da osvojimo tri boda.”

Čudo u Francuskoj i fantastična vožnja Samuela Kolege

Promjene

Dotaknuo se i promjena u sastavu: “U sredini terena imamo slatke brige. Sigurno da je ekipa dobro reagirala u Puli s obzirom na stanje uoči utakmice. Svjesni smo da je to bila siromašna predstava u smislu kreiranja šansi, teren je dosta ograničavao, ali uzeli smo ono po što smo došli.”

Gorica je u negativnom nizu i Jeličić se nada prekinuti ga: “Napravit ćemo sve da se vratimo u one naše gabarite, kvalitetnom izvedbom i kvalitetnom energijom prije svega, ponoviti sve dobro što smo pokazivali prvi dio sezone i probati doći do pozitivnog rezultata.”

Susret počinje  u 17:15 uz prijenos na MaxSportu i tekstualni prijenos na našem portalu.

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.