Screenshot

Grčki provokator trčao maraton u Zagrebu: U rukama je držao zastavu i spremao se to napraviti, ali…

Autor: Ivan Lukač

Kenijac Hosea Hisorio i Splićanka Nataša Šustić pobjednici su 31. zagrebačkog maratona u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća trkača iz više od 30 država.

Maraton te sama atletika nije sport u kojem možemo vidjeti provokacije i zbog kojih će doći do nekog incidenta. Međutim, jedan se skoro i dogodio.

Naime, jedan od sudionika pojavio se u Zagrebu s majicom koja na sebi ima lik Michalisa Katsourisa ubijenog navijača AEK-a koji je nastradao u sukobu BBB i grčkih huligana.

Odustao od čina

U ruci je držao zastavu AEK-a te je očito razmišljao o tome da je podigne u Zagrebu što bi bila očita provokacija za navijače Dinama jer su po grčkim zatvorima i dalje 100 nevinih pripadnika BBB.

Podsjetimo, tijekom tučnjave u kolovozu Michalis je poginuo, ali se ubojica i dalje ne zna. Grčka policija je napravila sve da za njegovu smrt okrivi BBB, ali nikakvog dokaza da su oni to napravili nema.

Uz to ubijeni Grk je ubijen s nožem, a poznato je da BBB ne koriste noževi te da su oni karakteristični za grčke huligane. Jedna od teorija koja je lako moguća i koju je spomenuo i odvjetnik BBB je ta da je netko od AEK-ovih navijača zabunom nožem ubo preminulog. Nijedan navijač AEK-a nije priveden te istraga miruje.




Svih 100 Hrvata u zatvoru su prošli DNK testiranje te njih DNK nije nađen na preminulom javili su prije nekoliko tjedana grčki mediji.

Dalić nije čovjek koji cvili: Zlatko ima rješenje za Livaju, neke će možda i iznenaditi




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.