Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dalić nije čovjek koji cvili: Zlatko ima rješenje za Livaju, neke će možda i iznenaditi

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ne može bez problema, kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija! Srećom, Zlatko Dalić nije čovjek od zapomaganja, pa se dosad najčešće maestralno izvlačio.

Ni sada nije drugačije, a epilog ćemo vidjeti. Našu reprezentaciju čekaju dva nelaka kvalifikacijska ogleda za Euro dogodine u Njemačkoj. Najprije Dalićeve trupe dočekuju Tursku u Osijeku (12. listopad), a tri dana kasnije se putuje u Cardiff na ogled s Walesom.

Podsjetimo se, na startu kvalifikacija Hrvatska je odigrala nesretnih 1-1 protiv Walesa u Splitu, kada je nakon posvemašnje dominacije i bezbrojnih promašenih prilika primila gol u zadnjoj minuti.

Veliki problemi u ključnom listopadu

Da bi koji dan kasnije zablistala u turskoj Bursi i pobijedila 2-0, s maestralnom partijom Matea Kovačića.

Pa se nedavno nadvisilo Latviju i Armeniju i naša je reprezentacija u komotnoj situaciji na vrhu ljestvice. I šteta bi bilo kompromitirati taj komfor. A da Daliću svako malo stižu otkazi zbog ozljede svjedočimo svakog dana.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Bruno Petković koji je u zadnje vrijeme sjajio i u klubu i u reprezentaciji ozlijedio se u Splitu na derbiju svog Dinama protiv Hajduka. Hajde, samo jedan napadač manje, to se nekako može i podnijeti. Makar, Petkovića je ozljeda zadesila u briljantnoj formi…

No, sljedeća vijest iz Njemačke sledila je našeg izbornika.




Udarac s Kramarićem, Livaja se sam otpisao

Po posljednjim informacijama, izostat će Andrej Kramarić. Godinama Dalićevo najjače napadačko oružje. Prije osam dana u utakmici svog Hoffenheima i dotrmundske Borussije Kramarić se ozlijedio. I još se nije oporavio.  Što Kramarić znači za „vatrene„ nije potrebno isticati.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dalić je nakon što je vidio da će mu nedostajati Petković pozvao Nikolu Moru, a očito će morati zbog izostanka posegnuti za nekim istinskim napadačem. pretpostavlja se da će to biti Matija Frigan ili Dion Dren Beljo. Vidjet ćemo.

Marko Livaja? Njegov iznenadni odlazak podijelio je naciju, HNS možda nije najbolje reagirao nakon skandala u Rijeci, ali Dalić nije čovjek koji zapomaže. Rješenje? Koga nema, bez njega se mora…




“Poštujem takvu odluku, kao što sam poštovao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije”, rekao je Dalić u svojoj prvoj reakciji, dan prije okupljanja za utakmice u kojima je Livaja mogao dati puno s obzirom na izostanak Brune Petkovića i upitni status Andreja Kramarića zbog njegove ozljede.

AP Photo/Pavel Golovkin

Na kratkim pripremama Zlatko Dalić morati će vidjeti stanje i Luke Modrića. Koji je za Real odigrao pristojne minute protiv Napolija u Ligi prvaka. On je još uvijek najbitniji čovjek reprezentacije.

A da ne spominjemo problem s lijevim krilom, nakon ozljede Perišića, potom i Ivanušeca, a nema ni Oršića kao rješenje se nameće Brekalo. Kojeg u nacionalnoj momčadi nije bilo dugo. No, možda će netko i od pozvanih napadača zaigrati malo više lijevo…

Dalić ne cvili. Smišlja kombinacije. Samo da više ne bude ozljeda!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.