Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ovo je bizarni detalj u ugovoru Vlatke Peras zbog kojeg bi mogla dobiti bogatu otpremninu

Autor: Ivan Lukač

Kao što smo ranije tokom večeri objavili Vlatka Peras nakon više od 25 godina napušta Dinamo. Predsjednica uprave Dinama i donedavno najmoćnija osoba kluba više neće biti dio uprave.

Odluka bi se trebala potvrditi na sutrašnjoj konferenciji za medije koja je sazvana za 11 sati. Podsjetimo, u četvrtak je na Maksimiru održana sjednica Izvršnog odbora, a na kojoj je jedina točka bilo upravo pitanje predsjednice Uprave Vlatke Peras.

Ne treba ta odluka nikoga čuditi. Naime, Peras je bila desna ruka Zdravku Mamiću te je vrlo dobro znala što najpoznatiji hrvatski bjegunac radio sve ove godine. Dolaskom Zajeca i njegove uprave postalo je jasno da za ljude bliske Mamiću nema mjesta u klubu. Međutim. ono što je Peras zadržalo je visoka otpremnina.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bizaran detalj.

Naime, Peras je novim četverogodišnjim ugovorom nagrađena u proljeće 2023. godine. Osim plaće u iznosu od 10 tisuća eura neto Peras je od Mirka Barišića dobila i jedan vrlo važan detalj u ugovoru.

Taj detalje kaže da u slučaju otkaza ili pravomoćne presude imala pravo na cijelu otpremninu. Dakle, Peras je optužena da je iz Dinama izvukla 72 tisuće eura, ali bez obzira na to ona može dobiti puno otpremninu.

Imala je ugovor s Dinamom do 11. ožujka 2027., a prema tom ugovoru i u slučaju otkaza ima pravo na sve plaće do kraja tog datuma. Plaća joj je iznosila 10 tisuća eura mjesečno, brzom matematikom dođemo do računice od 350 tisuća eura. Vrlo izvjesno je da bi sve moglo završiti na sudu jer prilikom potpisa ugovora tadašnji predsjednik Mirko Barišić solirao zaobilazeći proceduru i verifikaciju ugovora kod Izvršnog odbora. Što će biti tek ćemo saznati.

Sada je i službeno: Dinamo smijenio Vlatku Peras







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.