Foto: Damir Krajac/CROPIX

Hrvat blizak s Vučićem, a zbog jednog dresa upao u problem s tajnom službom

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatsku sportsku priču u inozemstvu najčešće grade veliki aduti na terenu, ali ima i primjera da se glas probija na druge načine. Jedan od takvih primjera su Sportske igre mladih i njihov prvi čovjek Zdravko Marić, s velikim projektom za mlade koji je u svojoj 27. sezoni, a kroz godine je stekao puno prijatelja.

Među njima je i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, a toga se Marić dotaknuo gostujući na panelu naziva ‘Neuspjehom do istine’, održanom u sklopu 22. KOMferencije, okupljanja stručnjaka s terena komunikacija i medija u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću u Splitu.

Hrvat na čelu Sportskih igara mladih dotaknuo se toga da ga Aleksandar Vučić oslovljava prijateljem, a pričao je i o jednoj situaciji u kojoj je upao u problem s tajnom službom s obzirom na to da se puno toga prati i snima.

Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Pričalo se o dresu

U toj situaciji govorilo se o dresu legendarnog američkog košarkaša Kobea Bryanta.

“Jedanput kada sam Borutu Pahoru poklonio od dres Ronalda, a on govori meni mali voli košarku možeš li nabaviti dres od Kobea Bryanta. Kada sam nabavio, zvao sam ga, ali mi je rekao da je bolje ne govoriti to preko telefona. Što se Vučića tiče, i danas sam s njim na ‘vi’, zovem ga ‘gospodine Aleksandar'”, rekao je Zdravko Marić o svojem odnosu s predsjednikom Srbije, a objavio je Dalmatinski portal.

Hrvat na čelu Sportskih igara mladih pričao je o Vučiću, a predsjedniku Srbije je ranije zbog podrške sportskom projektu za mlade već bio zahvalan i o tome istupio javno.

Puno prijatelja i podrške

Sportske igre mladih imaju puno prijatelja i podrške. Među njima je i veliki bivši crnogorski nogometaš Predrag Mijatović, a potporu daje i Aleksandar Čeferin, Slovenac na čelu Uefe, krovne europske nogometne organizacije.




Projekt kojem je na čelu Zdravko Marić ide dalje u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

U slučaju Čeferina, kako se Marić prisjetio, nije bilo jednostavno dogovoriti sastanak i razgovor, no uloga Predraga Mijatovića pomogla je da i predsjednik Uefe stane uza Sportske igre mladih.

Nove nevolje za Dinamo, prvaku prijeti likvidacija, a dogovora nema na vidiku

“Kada smo nabavili broj Aleksandra Čeferina, ja sam ga zvao, javio se povratno. Rekao sam mu da sam predsjednik Igara mladih, a on je tražio da mu kažem tko mi je dao broj telefona. Rekao sam mu da mu ne mogu to reći. Poslali smo nakon nekoliko dana dopis Uefi, a njegov šef kabineta nam je rekao da sastanka nema dok mi ne kažete tko vam je dao broj telefona”, kazao je Marić.

“Zvao sam ga šest-sedam mjeseci svaki dan. Bio sam u Rusiji, nazvao ga s ruskog broja. On me tako ‘isprašio’, rekao da nema sastanka bez broja telefona. Zahvaljujući Predragu Mijatoviću, Čeferin je danas veliki prijatelj Igara”, dodao je Hrvat na čelu Sportskih igara mladih.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.