Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Dinamov stoper nakon utakmice: ‘Ljepše mi je živjeti u Zagrebu nego u Parizu’

Autor: Ivan Lukač

Remijem 3:3 protiv Rudeša Dinamo je zaključio još jednu uspješnu sezonu. Nikad težu, ali ponovno uspješnu u kojoj su još jednom potvrdili dominaciju hrvatskim nogometom.

Jedan od onih u koje se dosta neopravdano sumnjalo, a koji je na kraju dokazao svoju klasu te svojim emocijama oduševio navijače zasigurno je Francuz Maxime Bernauer.

“Bila je teška sezona, ali uspjeli smo. Gotovo cijelu sezonu bili smo iza i ovo je jako bitno za nas i navijače, zaslužili su ovo. U nekim utakmicama smo postizali ciljeve zbog individualne kvalitete, ali možemo igrati bolje kao kolektiv i imati lakšu sezonu. Sezona je za mene bila teška. Prvi put sam van svoje zemlje i trebao mi je period prilagodbe, ali ostao sam fokusiran i na kraju sam dosta igrao. Trebam biti fokusiran na ono što mogu kontrolirati. Igrao sam i osvojili smo trofeje, to mi je najbitnije” rekao je stoper modrih.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dupla kruna

Potom je dodao: “Bilo mi je teško kada sam došao u Pariz jer sam došao iz manjeg grada. Jako puno ljudi, gust promet, bilo je teško. U Zagrebu je drugačije, manji je grad i nije tolika gužva, više mi se sviđa ovdje živjeti. Lijepo su me dočekali i ljudi su ljubazni. Živim u Šestinama, malo izvan Zagreba.”

Uvijek nasmijan i veseo je i Japanac Ogiwara: “Za mene je bila dosta teška sezona, kao i za sve. Imao sam nesreću s ozljedama, drago mi je da smo ostali složni. Vjerovali smo u pobjedu i sretan sam što smo proslavili ovako.”

U potpunoj euforiji je i Petar Sučić: “Ne znam odakle da krenem, znam da smo presretni što je ovako završilo. Uživamo u proslavi s navijačima, obitelji i svim ljudima u gradu. Neopisiv osjećaj.  Dosta je stvari utjecalo na mene, neću okolišati, želim da čitav grad uživa u proslavi. Sve što kažem bit će pod emocijom, ne znam koliko je pametno.”

Zagreb pozdravlja šampione: Potpuna ludnica na ulicama, čekaju se igrači




 

Tešku sezonu, ali je iz nje izašao kao jedan od junaka imao je Ivan Nevistić: ” Bilo je dosta turbulentno. U trenutku kad sam krenuo igrati bila je jako teška situacija, dosta novih igrača, nismo bili posloženi i što se odrazilo i na mene. No, kako je sezona odmicala, bili smo sve bolji. Jako sam zahvalan na ovoj sezoni, bila je to nezaboravna godina, baš zbog tih uspona i padova. To mogu izvući samo momčadi koje imaju kvalitetu i znaju se nositi s pritiskom. Kad se gleda završna tablica, ispada da je bilo lagano, a bilo je sve samo ne lagano. Na kraju smo pobjednici i slavimo… ”




Čudesni stranac prodrmao je naciju kao nitko prije njega, a neki su ga nazvali prijevarom

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.