Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nemamo izbornika, ali savez je objavio popis: U reprezentaciju se vraćaju poznati veterani

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izbornika. Goran Perkovac smijenjen je nakon samo jednog turnira i samo mjesec dana prije kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatska i dalje čeka novog izbornika, a dok se čeka, Savez je morao poslati širi popis igrača, a ne njemu ima nekoliko iznenađenja. Naime, savez je uvrstio dva poznata veterana Jakova Gojuna i Marka Kopljara.

”Prema obvezi koju ima prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez objavljuje širi popis od 35 igrača za skorašnje olimpijske kvalifikacije. S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover” napisali su iz saveza.

Zanimljiv popis

“Lijepo je vidjeti da su na popisu Ivan Martinović koji je ozlijeđen na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac. Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji” napisali su iz HRS-a.

Kopljar je član Fuchse Berlina te je zadnjih godina postao ključan faktor obrane. Gojun je u Zagrebu već dvije godine te je kapetan te mlade momčadi.

Hrvatska će na turniru za Pariz igrati protiv domaćina Njemačke, Austrije i Alžira, a prve dvije reprezentacije u skupini idu na Olimpijske igre. Zadnji put na Igrama smo bili u Riju 2016.

Poznatog sportaša žena je napustila, a on se odao boci: ‘Umro od tuge koja se zove Jugoslavija’







Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.