Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/Ilustracija

Navijači dočekali Dinamo na povratku u Zagreb: Zaustavili autobus, a onda je krenula bakljada

Autor: P.V.

Nogometaši Dinama potpuno su zasluženo po 17. put postali pobjednici Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnoj finalnoj utakmici domaću Rijeku sa 3-1. Dinamo je tako po 13. put došao do dvostruke domaće krune, a tome treba dodati i trijumf u Superkupu osvojen na početku sezone u srazu sa splitskim Hajdukom.

Dinamo je prije ovosezonskog slavlja zadnji put bio pobjednik Kupa 2021. godine, a u posljednjih šest sezona Dinamo, Hajduk i Rijeka su ravnomjerno podijelili osvajanje Kupa, svaka je momčad po dva puta bila najbolja.

Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje Modrih u svlačionici, a potom je igračima priređena i mala fešta po dolasku u Zagreb. Naime, dio navijača zaustavio je autobus i bakljadom i pjesmom pozdravio svoje junake, a čitava fešta potom se natavila i na Maksimiru. Treba napomenuti kako će pravo slavlje i proslava dvostruke krune uslijediti u nedjelju kada Dinamo igra posljednju utakmicu prvenstva protiv Rudeša.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Teška sezona

Dinamo je u finišu sezone, koja je bila turbulentna i puna uspona i padova, dvaput pobijedio Hajduk (i to na Poljudu), a u tri presudne utakmice s Rijekom uzeo je dvije pobjede uz remi na Maksimiru. Upravo je u tim derbijima Dinamo “spasio” sezonu i pobijedio rivale u borbi za domaće trofeje. Dapače, zagrebački klub završio je sezonu s domaćom trostrukom krunom (Superkup, prvenstvo i Kup), nešto što mu nije uspjelo čak 13 godina.

Stefan Ristovski poveo je slavlje s navijačima kada je autobus s igračima Dinama stigao pod zapadnu maksimirsku tribinu. Izašao je iz autobusa držeći Rabuzinovo sunce, čvrsto s obje ruke kako mu trofej ne bi ispao, a zatim ga je ponosno digao u zrak i pokazao svim navijačima.

KAKO JE TO IZGLEDALO MOŽETE POGLEDATI – OVDJE.

 




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.