Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Utakmica istine za Hajduk i Dinamo: ‘Jedna stvar je baš odlična za naš nogomet’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Uoči subotnjeg derbija Hajduka i Dinama u Splitu za sugovornika smo izabrali čovjeka koji je igrao za oba ova kluba, ali i za Rijeku koja je u ovome trenutku lovina ispred lovaca iz Splita i Zagreba. Saša Peršon, taj nekadašnji izvanredan stoper, danas trener mlađih kategorija u Orijentu, usput recimo i da je bio prvi hrvatski reprezentativac, drži da dvoboj u Splitu može biti krucijalan.

Pa nam objašnjava: “Sada se vidi vrijednost davno uvedenog pravila da se za pobjedu dobiva tri boda. Kako je Rijeka vodeća tako je jasno da u derbiju i Hajduku i Dinamu nužno treba pobjeda. Samo bod svakome oba kluba stavlja u tešku poziciju, taj će ishod najviše odgovarati Rijeci. Koja ima dvoboj protiv Rudeša i ako ga ozbiljno shvati zacijelo će ga dobiti.”

“Zato očekujem otvorenu utakmicu, možda će opreza biti ispočetka, ali za osvojiti tri boda morat će se pomučiti. Zapravo, nalikovat će to na kup utakmicu istih suparnika koji dan kasnije”, dodao je Peršon.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

‘Stalno prolaze kroz turbulentna razdoblja’

O formi i Hajduka i Dinama dalo bi se raspravljati, primjećujemo. “Istina. Oba kluba stalno prolaze kroz turbulentna razdoblja. Hajduk je propustio previše prilika da se odvoji sam na vrhu ljestvice. Zapravo je čak i čudno da Hajduk uvijek razočara kada ima priliku izbiti na vrh ljestvice, kao po pravilu. Uz veliku podršku publike neugodno iznenadi kada se to najmanje očekuje.”

“Dinamo jest posebna priča. Od favorita prvenstva pretvorio se u momčad koja se veći dio sezone ne snalazi. Mislio sam da će Zagrepčani prije ili kasnije uhvatiti zalet, ali to se nije dogodilo. Isto kao i kod Hajduka bilo je previše utakmica u kojoj su se prosipali bodovi”, dodao nam je Peršon.

“Rijeka je čekala iz prikrajka i te kikseve Dinama i Hajduka sjajno iskoristila. I sada držim sve u svojim rukama. Rijeka, za razliku od Hajduka i Dinama, ne ovisi samo o jednom igraču. Kao Dinamo o Petkoviću ili Hajduk o Livaji. K tome, do kraja prvenstva Rijeka na svoj terenu dočekuje i Dinamo i Hajduk. Nije to mala stvar”, smatra.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

‘Odlično je da je konkurencija tako izjednačena’

Dakle, dvoboj Hajduka i Dinama zapravo je dvoboj dva kluba koji jednom utakmicom pokušavaju ispraviti sve propušteno?” Ispada otprilike tako. Iako je teško nadoknaditi samo s jednom utakmicom ono što ste sve uprskali. A pogled unazad mučan je i za Karoglanovu i Jakirovićevu momčad.”




“Sada u Splitu niti jedna momčad ne smije igrati na bod. Čak mogu ustvrditi da momčad koja izgubi ovu utakmicu u Splitu i ispada iz utrke za naslov prvaka. Kao što će ona momčad koja će izgubiti imati minimalne šanse do kraja prvenstva da nešto zakuha”, nastavlja Peršon.

“Kažem vam, izgleda kao kup utakmica. Čak. Razmišljam da ovaj dvoboj može biti i sudbonosan za jednog od trenera, ili za oba. baš je zanimljivo. Moje je mišljenje da je odlično za naš klupski nogomet jako dobro da je konkurencija za vrh tako izjednačena. U takvim uvjetima igrači daju najviše od sebe, točno vidite tko je kvaliteta, a tko nije. Tu se dosad Rijeka pokazala dosad najboljom”, zaključio je Saša Peršon.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.