AP Photo/Peter Dejong/Guliver Image

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nije da nije bilo dopadljivo. Hrvatska je osvojila „W” turnir pobjedom u finalu protiv domaćina Egipta (4-2). No, osim trijumfa može nas veseliti i stil s kojim su Hrvati skršili uporne Egipćane. Iako je izbornik Zlatko Dalić posve izmješao sastav, izrotirao kasnije sve moguće igrače, Hrvatska je djelovala stabilno i u napadu opasno.

Makar, u jednom trenutku je i „visila”, Egipćani su zarana poveli, zacijelo iz zaleđa, ali je i VAR progledao domaćinu kroz prste. Pa su domaćini i pogodili vratnicu. Dakle, mogla jest utakmica otići u drugome smjeru. No, nije. Hrvatska je polako ali sigurno preuzimala kontrolu. Izjednačio je sjajnim udarcem s distance Nikola Vlašić.

Ovakve utakmice služe trenerima da vide od koga mogu što očekivati. I već u prvome dijelu vidjeli smo što je dobitak s ove utakmice, ili ovoga turnira, svejedno. Izvrstan je bio na lijevom napadačkom boku Marko Pjaca, koji je svojim prodorima i bijegovima namjestio par „zicera”. Lovro Majer plijenio je racionalnošću, Bruno Petković bio je opasan, teško je prebolio jednu dobru Pjacinu asistenciju koju nije iskoristio.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Pjaca posebno istaknut

Međutim, u nastavku sve je sjelo na svoje mjesto. Petković je na Modrićev korner izvarao egipatsku obranu, usamljen na drugoj stativi zabio je atraktivan gol. Bilo je to zasluženo vodstvo Hrvatske koje je stalno prema gore izgledala opasno.

Za razliku od utakmice protiv Tunisa kod nas je većina igrača bila pokretljiva i agilna. Zacijelo su tome pripomogli i Egipćani koji nisu igrali klasični bunker. Ali i drugačija atmosfera, protiv Tunisa na stadionu je bilo tek tisuću ljudi, sada je osamdesetak tisuća ljudi svjedočilo lijepoj hrvatskoj partiji

Sve dvojbe rješio je Kramarić izvrsnim skokom i udarcem glave nakon sjajnog ubačaja Majera iz slobodnog udarca. Ni to nije bilo sve od naših. Još je i Majer dao krasan gol. Tako je bio zaokružen fini dojam, osvojen je turnir, a i Zlatko Dalić može biti zadovoljan s dobicima. Jest, primio se gol u nadoknadi, tako nebitno.  Po nas je najvažnije da su neki igrači  pokazali da na njih valja opet računati. Mi bismo tu posebno istakli Marka Pjacu. Eto, u četiri dana dvije različite slike Hrvatske. S time da je ova druga kud i kamo kvalitetnija i oštrija.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.