PRISJETITE SE ANTOLOGIJSKE UTAKMICE: Tko bi večeras mogao biti Hajdukov Slišković? (VIDEO)

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Uzvratni dvoboj našao je antologijsko mjesto u Hajdukovoj povijesti. Tada se dogodio i možda najpoznatiji Sliškovićev pogodak.

Hajduk večeras lovi 0-1 zaostatak protiv češkog Slovana iz Libereca. Atmosfera na poljudskom stadionu biti će uzavrela i sve podsjeća na jedan događaj prije više od 31 godine. Da, kada je Hajduk u četvrtfinalu Kupa Uefa pobijedio češku Spartu s 2-0, ali tek nakon produžetaka. Tada je Hajduk u prvoj utakmici isto kao i sada izgubio s 0-1.

Uzvratni dvoboj našao je antologijsko mjesto u Hajdukovoj povijesti. Tada se dogodio i možda najpoznatiji Sliškovićev pogodak. Na stadionu je bilo 55 tisuća gledatelja, a Hajduk je u prvom poluvremenu poravnao ukupan omjer golom Gudelja. Kasnije, pogodaka nije bilo.

Moralo se u produžetke, i došla je i zadnja minuta tog dodatnog dijela igre, Hajduk je izborio slobodan udarac posve s lijeve strane, nešto kao skraćeni korner. Kad su svi očekivali centaršut Slišković je sjajnim udarcem prevario vratara Olejara i na sveopće iznenađenje i oduševljenje postigao pobjedonosni zgoditak koji je Hajduka lansirao u polufinale Kupe Uefa protv engleskog Tottenhama. Gdje je Hajduk na koncu nesretno eliminiran. Kasnije u finalu Tottenham je osvojio Kup Uefa pobijedivši belgijski Anderlecht.

Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.