Foto: Ivo Ravlic / CROPIX/Ilustracija, detalj s utakmice Županijske lige Jadran - Imotski

Drama u hrvatskom nogometu: ‘Krade nas čovjek čije ime i prezime govori od kuda vjetar puše’

Autor: Dnevno.hr/KIR

Iako su najjače nogometne lige svijeta stale za vrijeme reprezentativne stanke, amaterske ligaške utakmice igraju se diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U ovom članku obradit ćemo dva slučaja o kojima se priča, idemo prvo u Dalmaciju…

U sklopu 18. kola Splitsko-dalmatinske 1. ŽNL u subotu je odigrano pet utakmica, a jedna od njih bila je ona između Vala i Mračaja. Vodeći Val savladao je Mračaj 1:0, a utakmicu je presudio gol Zorana Plazotića iz jedanaesterca u 31. minuti.

Ono zbog čega je spomenuta utakmica dospjela pod svjetlo reflektora je velik broj podijeljenih kartona i nesportskih poteza. Sudac Željko Modrić iz Kaštel Gomilice morao je tako podijeliti 13 žutih i čak četiri crvena kartona.

Screenshot: dalmatinskinogomet.hr

Nervoza nakon jedanaesterca

“U 31. minuti sudac je dosudio dvojbeni kazneni udarac za domaćine, a nakon toga je krenula nervoza na obje strane. Do tada na utakmici nije bilo ni jednog kartona”, piše dalmatinskinogomet.hr.

Vrhunac svega bio je crveni karton koji je u 75. minuti susreta zaradio Branko Čubrilo. Naime, navodi se kako je on suparnika ugrizao za lice, a ovaj mu je navodno uzvratio udarivši ga glavom u glavu.

Ovaj incident spoemnutog Čubrila neodoljivo podsjeća na one koje je tijekom karijere u nekoliko navrata radio bivši napadač Barcelone i Liverpoola, a aktualni član Intera iz Miamija Luis Suarez. Iako je suparnike ozlijedio u više navrata, nije ih grizao za lice, već za druge dijelove tijela, a primjerice za griženje Giorgija Chiellinija na SP-u u Brazilu kažnjen je sa četveromjesečnom suspenzijom.

Pakao rata potjerao je poznatog Hrvata: Bivši Vatreni sad je napravio zaokret, ide novim putem




U susretu 20. kola SuperSport Druge NL Dugo Selo je na svom terenu odigralo 2:2 s ekipom Hrvaca. Gosti su u dva navrata pogotcima Pjera Škarića i Ivana Gilić-Kuka dolazili u vodstvo, no domaćini su golovima Ivana Bastaleca i Tina Janušića vraćali rezultat u egal.

Uzbudljivu utakmicu obilježile su brojne sporne situacije, a svoj bijes odlukama suca Aleksandra Vuzema momčad iz Hrvaca iskalila je na društvenim mrežama. Naime, u priopćenju su jasno aludirali na nacionalnost glavnog arbitra, a otišli su toliko daleko da su zaprijetili istupanjem iz lige.




Priopćenje prenosimo u cijelosti: “Nogometni klub Hrvace danas je pokraden u Dugom selu a sve u režiji sudca Aleksandra Vuzema. Žalosno je da je nas u samostalnoj državi Hrvatskoj pokrade čovjek čije ime i prezime govori od kuda vjetar puše. NK Hrvace razmišlja o istupanju iz ove lige, i traži smjenu kompletne sudačke komisije jer očito nisu dorasli fotelji u kojoj sjede. Domaćinu zahvaljujemo na gostoprimstvu i korektnom ponašanju.”

Screenshot/Facebook

 

Autor:Dnevno.hr/KIR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.