Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Bivši igrač Dinama i Hajduka pod prijetnjom zatvora zbog osude, za težak napad ga teretili

Autor: Ivor Krapac

Mirko Hrgović, nekadašnji nogometaš Dinama i Hajduka, dobio je pravomoćnu sudsku presudu nakon odbijanja žalbe na raniju sudsku odluku da se kazni na osam mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, zbog toga što su ga teretili za težak napad koji se svojedobno dogodio u Sinju.

Bilo je to 2014. godine, kada je Hrgović bio pod optužbom da je oštricom čaše udario u glavu svojeg poznanika Antu Poljaka, nakon čega je Poljaku kao posljedica ostala porezotina dužine šest do 10 centimetara. Odluku o potvrdi kazne za bivšeg igrača Dinama i Hajduka donio je Županijski sud u Slavonskom Brodu.

Hrgović je u svojoj žalbi tvrdio da nema dokaza da je udario poznanika, a osporavao je i dokaze o intenzitetu udarca. U žalbi je tvrdio i da nije dokazana namjera. Argumenti su, međutim, odbijeni, a prvostupanjska presuda dobila je potvrdu. Pravomoćna presuda govori o potvrdi uvjetne zatvorske kazne zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Duga karijera

Hrgoviću je danas 45 godina, a na terenu je imao dugu karijeru u kojoj je bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, s 29 odigranih utakmica i tri zabijena gola. Rodom je iz Sinja u kojem se dogodio incident zbog kojeg je pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.




Tijekom karijere, u Hajduku je bio 1999./00. i u razdoblju od 2006. do ’08., dok je igrač Dinama bio 2008./09., s ukupno 65 ligaških nastupa i šest golova za Hajduk, a 25 nastupa i dva gola u prvenstvu u dresu Dinama. Igrao je i u inozemstvu, ukljujučujući boravak u njemačkom Wolfsburgu, a karijeru je u Hrvatskoj završio u Zadru.

Okrenuo se potom trenerskoj karijeri, u kojoj je posljednju postaju imao u stručnom stožeru Šibenika, a ranije je radio i u Širokom Brijegu te u moldavskom prvaku Šerifu iz Tiraspola.

HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.