Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bivši dinamovac pričao o dugu koji je ostavio Mamić: ‘Nešto sam potpisao kada sam odlazio’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nastavljeno je suđenje u Osijeku, gdje je Zdravko Mamić prvooptužen u aferi izvlačenja novca iz Dinama, a u nastavku postupka su svoj iskaz kao svjedoci dali nekadašnji Dinamovi igrači Ante Tomić i Kristijan Polovanec. Glavna tema bila su navodna dugovanja prema njima iz razdoblja dok je u Dinamu glavnu riječ imao Mamić.

Polovanec, koji je o dugu pričao u istrazi, govorio je o 100 tisuća eura duga, a na sudu je pričao da se ne može točno sjetiti kako je dug bio podmiren. “Ne sjećam se kako mi je novac od duga isplaćen. Mislim da je moj otac jednom preuzeo 25.000 ili 35.000 eura”, kazao je nekadašnji igrač Dinama.

“Potpisao sam neki papir kada sam odlazio iz Dinama vezano uz raskid ugovora i preciziranje rokova isplate duga”, dodao je Polovanec u nastavku suđenja u aferi u kojoj je prvooptužen Zdravko Mamić. Kazao je i da je dio od ukupnog duga oprostio, a dio mu je bio isplaćen.

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Ne zna za spornu tvrtku

Tema je bila i engleska tvrtka Corporate Advantage Limited, koja je, po navodima iz optužnice, navodno isplaćivala dugove prema 17 nekadašnjih igrača Dinama, uključujući Polovaneca i Tomića, nakon što je taj iznos na nalog Zdravka Mamića bio isplaćen iz Dinamove blagajne, tvrdi se u optužnici.

Kristijan Polovanec je u svojem iskazu rekao da za tvrtku Corporate Advantage Limited nikada nije čuo, a za nju ne zna niti Ante Tomić, drugi svjedok u nastavku suđenja u Osijeku.

Ante Tomić, kojem je Zdravko Mamić jedno vrijeme bio i igrački zastupnik brinući o njegovim transferima, kaže da mu Dinamo nije ostao ništa dužan nakon što je otišao iz kluba. U svojem iskazu kazao je da je novac od Dinama primao na račun.

Bivšem Vatrenom vikali da je Srbin, a otac mu je ranjen u obrani Hrvatske




‘Jako dobar odnos sa Zdravkom’

“Pri odlasku iz Dinama 2010. imao sam potpisan ugovor po kojem sam trebao igrati još dvije godine, a sa Zdravkom Mamićem sam raskinuo ugovor i dogovor je bio da ću dobiti naknadu kao da sam igrao još jednu godinu”, rekao je Tomić o dijelu svojeg dogovora.

“Sa Zdravkom sam imao jako dobar odnos, bio mi je savjetnik cijelo vrijeme dok sam bio u Dinamu, ali nismo imali nikakav međusobni ugovor”, dodao je Tomić, koji je pričao i o svojim ugovorima za vrijeme igranja u Dinamu. Dok je trajao prvi, dobivao je 48 tisuća tadašnjih njemačkih maraka, a za vrijeme drugog, zarađivao je 80 tisuća eura godišnje.




“Po prvom ugovoru, potpisanom 2001., imao sam pravo na podjelu budućeg transfernog obeštećenja, a u drugom i trećem nisam. Rezultati su bili lošiji”, kazao je o svojoj suradnji sa zagrebačkim klubom.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.