Guliver image

Hrvatsku čeka neka nova Italija: Branitelji naslova na EURO stižu bez dva važna igrača

Autor: I.L.

Hrvatska će na predstojećem Europskom prvenstvu igrati protiv: Španjolske, Albanije i Italije, a upravo su “azzuri” danas objavili svoj popis za Njemačku i pomalo iznenadili.

Talijanski izbornik Luciano Spalletti objavio je u četvrtak preliminarni popis s imenima 30 igrača za EURO i na njemu nema Marca Verrattija i Cira Immobilea. Aktualni prvak Europe u odnosnu na prošli EURO ima 10 istih igrača.

Verratti, koji je u rujnu prošle godine prešao u katarski klub Al-Arabi, nije bio pozvan u reprezentaciju od lipnja 2023., dok je Immobile odigrao samo jednu jedinu utakmicu pod vodstvom Spallettija.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Boris Grdanoski

Nova Italija

Talijanski trener također je pozvao veznjaka Juventusa iz Torina Nicola Fagiolija, čija je duga suspenzija zbog klađenja na sport na tajnim platformama upravo završila. Spalletti mora ovaj  pred-popis smanjiti na 26 imena do 6. lipnja.

Azzurri će prije početka Eura odigrati dvije pripremne utakmice i to protiv Turske 4. lipnja te protiv Bosne i Hercegovine pet dana kasnije. Podsjetimo, Italija je ispala u polufinalu Lige nacija od Španjolske prošle godine.

Prvu utakmicu na Euru Talijani igraju 15. lipnja protiv Albanije, zatim 20. lipnja protiv Španjolske i zadnju utakmicu u skupini 24. lipnja protiv Hrvatske. Zanimljivo, Italija nije bila na zadnja dva Mundijala, a na zadnjem EP na Wembleyu su za naslov na penale svladali Englesku.

Modrićev oproštaj na krcatom Maksimiru: Savez mora povući ključni potez







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.