JBAutissier/Panoramic /Guliver Image

Modrićev oproštaj na krcatom Maksimiru: Savez mora povući ključni potez

Autor: Andrija Kačić Karlin

Danima su pune naslovnice Toni Kroosa i Luke Modrića. Nijemac, četiri godine mlađi odlazi iz nogometa, a naš Luka poput tinejdžera jedva je dočekao novi ugovor s madridskim Realom. Sada lamentirati o dugovječnosti Modrića koji je i jednog njemačkog nogometaša nadmašio, a zajedno u Realu igraju deset godina – je bespotrebno.

Odavno znamo od čega je i kako sazdan naš mali Luka. Čije fotografije iz djetinjstva iz njegovih pastirskih dana još drmaju internetom. Osim što je nezadrživ i nesalomljiv on je i svevremenski!

Naravno, doći će dan kada će se i Modrić oprostiti od aktivnog igranja nogometa. Samo izgleda da taj neće biti tako skoro. Neki izvori govore da će reprezentativni kapetan produžiti ugovor s Realom na još godinu dana. Mnogi čak idu i toliko daleko pa razmišljaju da Modrić ostane u hrvatskoj reprezentaciji do i na svjetskoj smotri u Sjevernoj i Srednjoj Americi.

Screenshot/ Instagram

Modrić će odlučiti kad je kraj

Iako to spada u sferu fantazije kada je Modrić u pitanju – nikad ne reci nikad. Ipak, jednog dana doći će i taj trenutak. Modrić će se oprostiti od veličanstvene karijere. Kako? On će odlučiti kada je kraj, a na ostalima je da mu upriliče dostojan oproštaj. Ponajprije na našem Savezu, ali i na krovnoj europskoj i svjetskoj nogometnoj organizaciji.

Što time želimo reći? Ne krijemo, Modrić je zaslužio oproštaj od nogometa na blistavoj razini. Što znači blistava, najviša razina? Ne maštamo, želimo da se to stvarno i dogodi. Da se na punom maksimirskom stadionu, kakav već je, sučele hrvatska reprezentacija protiv najboljih na svijetu! Protiv reprezentacije svijeta u kojoj bi bili Modrićevi „suvremenici„, Messi, Ronaldo, Kane i ostale nogometne zvijezde. Čak i one umirovljene, poput Beckhama.

Jer, Luka je to zaslužio. On je tijekom svoje karijere postao oličenje poštenog pristupa sportu, nogometu, klubovima u kojima je igrao, te napose je impresionirao nastupima u hrvatskom dresu.

Udaraju po Daliću: Možda nije njegov ljubimac, pa je zatresao naciju čvrstom odlukom




Treba pripremiti spektakl

Međutim, takvu akciju treba potaknuti, pripremiti. I to bi trebala biti ponajviše dužnost našeg nogometnog Saveza, a Dinamo bi mogao i morao biti najaktivniji podržavatelj tog mogućeg spektakla. Uostalom, Modrić je uvijek bio najveća reklama Dinamu, a to je i danas.

Jest, taj dan ćemo morati pričekati s obzirom na Modrićevu živahnost. I bolje da je tako, jer takav spektakl treba vremena da se pripremi. Samo, netko o tome treba razmišljati. Ne Modrić, već oni koje je zadužio i oduševljavao. Na potezu su kreativni umovi u Hrvatskom nogometnom savezu!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.