Screenshot: Youtube

Bivši as Hajduka: ‘Jugonostalgičar sam i komunist i to priznajem, evo zašto su me otjerali iz Splita’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Bivši nogometaš splitskog Hajduka Mili Hadžiabdić prisjetio se jedne epizode iz 1991. godine nakon koje je, kako kaže, postao nepoželjan u Hrvatskoj. Danas 60-godišnji Hadžiabdić, inače rodom iz Mostara, prisjetio se događaja iz finala Kupa Jugoslavije koje se odigrali 8. svibnja na stadionu JNA između Crvene zvezde i Hajduka.

Bila je to utakmica kou su obilježili verbalni dueli Siniše Mihajlovića i Igora Štimca, a na žestokom se udaru našao i Robert Prosinečki. U 70. minuti sve se zakuhalo, kada je Mihajlović neoprezno faulirao Grgicu Kovača, što je izazvalo veliku gužvu na terenu. Dotrčao je do njega Ante Miše i uhvatio ga za kosu, a sudac Adem Fazlagić iz Čapljine isključio je ratoborne Mihajlovića i Štimca.

“Jedan drugom šta su govorili na terenu, to je meni kao Mostarcu bilo neshvatljivo. To su bile tolike nacionalne bljuvotine između njih dvojice da je to… – prisjetio je Hadžiabdić u emisiji “Mojih Top 11Nebojše Petrovića.

Otkrio zašto je otjeran iz Hajduka

Hajduk je pobijedio u toj utakmici golom Alena Bokšića u 65. minuti, a Crvena zvezda će tri nedelje kasnije osvojiti Kup šampiona, pošto će u Bariju nakon jedanaesteraca pobijediti Marseille.

A malo ljudi zna za Hadžiabdićevu tragediju koja se odigrala neposredno uoči finala Kupa. Naime, on je samo dva dana prije finalne utakmice sahranio svoju desetomjesečnu kćerkicu koja je nastradala u prometnoj nesreći. A usprkos vemu odlučio je zaigrati i zaustavio je tada najboljeg pojedinca Crvene zvezde Dejana Savićevića.

“To su meni bili možda posljednji dani karijere. Znao sam što se događa. Na tom sam finalu stavio ruku na srce i pjevao sam jugoslovensku himnu. Zbog toga sam otjeran iz Hajduka! Znam i odakle je došla naredba, sve znam, ali to je život. Sa životom se moramo boriti, ali ne da itko uzme istinu, a ovo je moja istina”, zaključio je bivši desni bek koji je karijeru započeo u Veležu sa starijom bratom Džemalom.




Otvoreno priznanje

Za sebe inače otvoreno kaže da je jugonostalgičar i komunist: “Nikad neću prestati žaliti za tom zemljom, kao i za mojim Mostarom. Uvijek sam bio komunist i ostao sam dosljedan takvom načinu razmišljanja. Nekad sam imao partijsku knjižicu, a sada sam komunist u duši. Nisam kao mnogi koji su to bili, pa su preko noći promijenili dres i priču.

“Kukali su i lajali na tu zemlju, a od nje su dobili sve: posao, stan, luksuzne aute, gradili su kuće, a onda im odjednom ništa nije valjalo. U Splitu mi nikada nisu oprostili što sam u Beogradu pjevao himnu ‘Hej, Slaveni’. Njima na obraz, ja se nemam čega stidjeti. Jugonostalgičar sam i to javno priznajem.”




Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.