Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zlatko Mateša četvrtu suprugu posebno očarao: ‘Ne biraju se životni partneri prema godinama’

Autor: I.D.

Sveučilišna profesorica Blanka Mateša (44) rijetko se pojavljuje u medijima, no sada je dala intervju za časopis Gloria u kojem govori o svom braku sa Zlatkom Matešom (74) i njihovoj razlici u godinama. Blanka se u prosincu prošle godine udala za Zlatka, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je 30 godina stariji od nje.

Smatram da je brak osobna stvar i nema potrebe dijeliti osobni život s javnošću. Voljela bih ga držati za sebe, koliko god je to moguće, ali svjesna sam da smo na neki način javne osobe i da je naš život zanimljiv javnosti, I da očito povremeno trebamo odgovoriti na određeni medijski interes”, rekla je.

Zlatku ne pada teško interes, ali ga je iznenadilo koliko je veza njega i profesorice na Pravnom fakultetu u Splitu privuklo pažnje. “Osobito zato što su se pojavili i glupi komentari na društvenim mrežama. Volim zafrkantski duh našeg naroda. Iz Splita sam koji te prilično ojača po tom pitanju, jer mi se znamo šaliti i na svoj račun”, dodala je profesorica.

Foto: Josip Moler/CROPIX

Četvrta sreća za Matešu

“Ljudi si biraju životne partnere ne prema godinama, nego prema tome koliko ih u svakom pogledu mogu ispuniti. Ima mnogo primjera uspješnih brakova gdje su muškarci bitno stariji od žena, ili onih u kojima su žene starije od muškaraca”, zaključila je. Hrvatski političar i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša, posebno je intrigantan za javnost. Posljednjih nekoliko mjeseci o njemu se ne prestaje pisati, i to posebice zbog njegovog ljubavnog života. Otkako se saznalo za njegovu vezu sa 30 godina mlađom Blankom Kačer, sve oči uperene su u ovaj par.

Iako je svojedobno rekao kako ne vjeruje da će četvrti put uploviti u bračnu luku, čini se kako to nije bila istina. Blanka i Zlatko u tajnosti su se vjenčali u prosincu prošle godine, što je još više zaintrigiralo njihove pratitelje. Od tada su se nekoliko puta zajedno pojavljivali u javnosti. Podsjetimo, za njihovu vezu javnost je saznala u rujnu prošle godine. Od tada su nekoliko puta uhvaćeni u zajedničkim izlascima, a sve je u roku od nekoliko mjeseci dovelo do braka. Vjenčanje se odvilo tijekom intimne ceremonije na Plešivici, a oboje su tada vrlo kratko za medije poručili koliko su sretni.

Marko Grubnić iznenadio Hrvate, evo što skriva u svome domu: ‘Kuda s tim svim?’




“No, nije to došlo preko noći. Mi vam se dugo poznajemo i to poznanstvo i poštovanje je s vremenom preraslo iz prijateljstva u ljubav”, poručila je tada Blanka za medije. O Matešinoj novopečenoj supruzi javnost ne zna puno, no poznato je da radi kao pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu.

Nedugo prije potvrde nove veze Zlatko je prekinuo sa dotadašnjom partnericom, epidemiologinjom Dijanom Mayer, s kojom je bio tri godine. Sreća u ljubavi mu se ubrzo ponovno osmjehnula kada je pronašao Blanku, zbog koje je po četvrti put odlučio izreći sudbonosno ‘da’. Sudeći prema osmjesima i njihovim izjavama, sreće u ovoj novoj vezi nikako ne manjka.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.