Foto: Unsplash

Svećenik otvorio vrata svoje kuće pa se zaprepastio: Zatekao je neznanca, a onda je krenuo pakao

Autor: B.M.

Zamislite samo da desetljećima bezbrižno živite u svom domu dok dani prolaze svojim uobičajenim i ustaljenim ritmom. No, onda se jednog dana vratite kući i saznate da je vaša kuća prodana bez vašeg znanja i da su u nju uselili neznanci. Prava noćna mora, zar ne? Upravo to je doživio jedan svećenik u Velikoj Britaniji.

Naime, Mike Hall je kupio kuću u Lutonu još početkom 1990.-ih. Živio je sasvim normalno u njoj tijekom tri desetljeća, a onda je poslom otišao u Wales. Dok ga nije bilo primio je poziv od susjeda koji su mu kazali kako im se čini da je netko u kući jer su upaljena svjetla.

Čovjek se brzo vratio i imao je što za vidjeti. Naime, njegov ključ nije mogao otključati bravu, a vrata mu je otvorio u potpunosti nepoznati muškarac, piše LadBible.

Foto: Unsplash

Šok za šokom

Sav Halleov namještaj je bio izbačen u dvorište, a na kući su se izvodili građevinski radovi. U narednim danima, Hall se nemalo šokirao kad je saznao da je kuća prodana, naravno bez njegova znanja i pristanka. Varalica, tko god to bio, je napravio lažnu vozačku i bankovni račun na Halleovo ime koji su korišteni tijekom kupoprodaje nekretnine. Kuća je bila prodana za 150 tisuća eura, a onda je svećenik krenuo u pravnu bitku.

Uslijedile su dvije godine sudskih bitki nakon kojih je Mike Hall konačno zaveden kao vlasnik u zemljišnim knjigama. Nakon svega, samo je kratko prokomentirao kako je ‘pravda zadovoljena’.  Međutim tu nije bio kraj njegovim mukama.

Sjećate li se Dine Mehmeda Mujkića iz ‘Lud, zbunjen, normalan’: Evo gdje je danas i čime se bavi




Dva je mjeseca izbivao iz kuće, a kad se vratio s građevinskim radnikom kako bi napokon renovirao svoju povraćenu imovinu, imao je što i za vidjeti. Stražnji je prozor bio razbijen, a brava obijena. Hall je odmah pretpostavio da su se uselili skvoteri jer je bojler bio korišten, zavjese navučene, a svjetla u kući upaljena. Policija ga je savjetovala da se ponovno vrati na sud radi izdavanja privremenog naloga za posjedovanje kako bi se omogućilo uhićenje nezvanih ‘gostiju’.

Autor:B.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.