Foto: Guliver Image

Što se događa u kraljevskoj obitelji? Princ Harry odbio vidjeti bolesnog oca, evo zašto

Autor: I.D.

Princ Harry je odbio poziv svog oca, kralja Charlesa, da boravi u kraljevskoj rezidenciji tijekom nedavnog posjeta Londonu, otkriva The Telegraph. Razlog odbijanja ponude navodno je bio nedostatak potpune zaštite koju uživaju ostali visoki članovi kraljevske obitelji, a koju je i on imao prije nego što je sa suprugom Meghan Markle odstupio s dužnosti u ožujku 2020. godine.

Ponuda je uključivala smještaj na vidljivoj lokaciji s javnim ulazom i izlazom, bez policijske zaštite. Zbog toga je odlučio boraviti u hotelu, smatrajući da će na taj način moći neopaženo dolaziti i odlaziti.

The Telegraph navodi i kako je Harry razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na što se žalio i na visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj. Sada je dužan 28 dana prije svojeg dolaska u Veliku Britaniju o tome obavijestiti tamošnju policiju, ako se želi prijaviti za osiguranje, koje mu mora odobriti odbor koji se brine o zaštiti članova kraljevskih obitelji i javnih ličnosti.

Foto: Guliver Image

Harry se zadnji put s ocem vidio u veljači ove godine

Princ Harry zadnji put je bio u Londonu na obilježavanju desete godišnjice Invictus igara, a tada se pisalo kako otac nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet. Koliko je poznato, Harry se zadnji put s ocem vidio u veljači ove godine, nakon što je kralj objavio da mu je dijagnosticiran rak.

Gledatelji uočili lapsus RTL-a tijekom emitiranja Ljubav je na selu: ‘To je zakonom zabranjeno’

“U odgovoru na brojne upite i nagađanja hoće li se vojvoda sastati sa svojim ocem tijekom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu ovaj tjedan, to nažalost neće biti moguće zbog gustog programa Njegovog veličanstva”, rekao je glasnogovornik princa Harryja. “Vojvoda od Sussexa razumije da njegov otac ima obveze i razne druge prioritete te se nada da će ga uskoro vidjeti”, dodao je.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.