Foto: YouTube

Srpkinja se proslavila zbog Ene Begović, oplela po našoj glumici: ‘Hrvatica u srpskoj obitelji?’

Autor: I.D.

Bolji život jedna je od najgledanijih serija ikada u bivšoj državi. Peripetije Gige Moravca i njegove djece, smirenost i sviranje klavira Emilije Popadić, nesretni ljubavni život kćerke Violete, Guzino vanbračno dijete… Sve su to gledali ljudi u Jugoslaviji, i to bezbroj puta jer su stalno vrtjeli reprize tih epizoda.

Ipak, godinama kruže glasine o snimanju ove serije – većina glumaca koji su se uselili u tadašnje domove i srca – nisu bili prvi izbor. Pjevačica Lepa Brena, Vera Čukić, Dara Džokić, pokojni Žarko Laušević i Ena Begović odbili su biti dio čuvene serije “Bolji život”, a velike uloge prepustili su kolegama i kolegicama jer su imali druge projekte koji su im tada bili prioritet.

Scenarist serije Siniša Pavić, otkrio je jednom prilikom da je uloga Emilije Popadić bila namijenjena Veri Čukić, ženi Gordana Mihića. Nisu otkriveni razlozi zbog kojih je odustala, ali je poznato da je uloga pripala Ceci Bojković.

‘Ta uloga mi je obilježila karijeru’

S druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, te je scenarist odmah znao da će njega igrati Marko Nikolić, ali je uloga njegovog sina, odvjetnika Aleksandra Popadića pisana za Žarka Lauševića. On je svojim godinama najviše odgovarao liku odvjetnika i najstarijeg sina u obitelji, ali su se termini snimanja poklapali s njegovim obavezama, te nije mogao prihvatiti da uz druge, radi i na ovom projektu.

Uloga je pripala Borisu Komneniću, mlađu sestru Aleksandra Popadića, Violetu Viki Popadić, trebala je igrati pokojna Ena Begović. Međutim, glumica je u tom periodu više bila okrenuta kazalištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umjesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević.

“Ta uloga mi je obilježila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je povjerovati da je jedna hrvatska glumica mogla odigrati ulogu iz prave srpske obitelji”, rekla je Lidija ranije Blicu.




Nina Morić ispričala na što ju je tjerao bivši partner: ‘Nisam htjela, plakala sam’

Njena kolegica Dara Džokić tek nedavno je otkrila da je ona bila planirana za ulogu Branke Pavlović, supruge Saše Popadića. “Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u ‘Boljem životu’. Kada se počela snimati ta serija, ja sam imala dosta obaveza u kazalištu. Uopće nisam bila svjesna koliko će ‘Bolji život’ postati gledan, ali se ipak ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji”, ispričala je Dara, koju je u seriji zamijenila Ljilja Blagojević.




Uloga fatalne pjevačice Nine Andrejević prvo je bila ponuđena Lepoj Breni. Folk zvijezda je prije toga snimila filmove “Hajde da se volimo” i “Tesnu kožu” i zato je odbila još jednu sličnu rolu u “Boljem životu”. Umjesto Brene ovaj lik je tumačila jedna od najljepših glumica koja se bavila i pjevanjem, Snežana Savić, kojoj je pristajala uloga fatalne zavodnice.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.