Foto: Instagram

Šprajc se uopće ne preziva Šprajc: Voditelj se iz jednog razloga odrekao tatinog prezimena

Autor: G.B.

Zoran Šprajc jedan je od najpopularnijih novinara, urednika i voditelja u povijesti Hrvatske. Iako svoje mišljenje gotovo svaki dan dijeli s ostatkom zemlje ili preko malih ekrana ili preko društvenih mreža, zanimljivo je da velika većina Hrvata o njemu ne zna ni osnove stvari.

Naime, ovaj višestruko nagrađivani Slavonac mijenjao je svoje prezime, a iako o tome nikada nije previše pričao, internetska stranica biografija.com navodi kako je Šprajc zapravo prezime njegove majke.

Očevo prezime Jovanović, piše isti izvor, odlučio je zamijeniti majčinim djevojačkim prezimenom. Njemački korijeni su ovom popularnom voditelju čini se bili puno zvučniji.

Foto: RTL

Nikada nije živio s ocem

‘Zoran Šprajc rođen je 1968. godine u Slavonskom Brodu. Rođeno prezime bilo mu je Jovanović, ali je Zoran kasnije uzeo majčino prezime Šprajc, budući da nikad nije ni živio s ocem, a to prezime bilo je i mnogo zvučnije za javnu osobu’, piše na spomenutoj internetskoj stranici.

Inače. prezimena Jovanović odreklo se i nekoliko domaćih političara, a promjena imena nije strana ni brojnim domaćim “celebovima”, od Dina Merlina preko Jacquesa Houdeka pa sve do pjevačice Doris Dragović. Podsjetimo, sa svojom suprugom Lidijom Zoran ima troje djece: Franku, Mirona i Darjana.

‘UBIJENI SU NJEGOVI RODITELJI, UJNE, TETKE…’ Mlada hrvatska redateljica prepričala ratni užas, obitelj joj je preko noći ostala bez svega




“Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete u smjeru u kojem bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god to mogu”, rekao je Šprajc svojevremeno.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.