Foto: Instagram

‘UBIJENI SU NJEGOVI RODITELJI, UJNE, TETKE…’ Mlada hrvatska redateljica prepričala ratni užas, obitelj joj je preko noći ostala bez svega

Autor: T. P.

Talentirana glumica Arija Rizvić gostovala je kod Tončice Čeljuske u HRT-ovoj emisiji ‘U svom filmu’ gdje je govorila o djetinjstvu, školovanju i kazališnoj predstavi koju je postavila, a inspiraciju je našla u svojoj tužnoj životnoj priči. Predstava se bavi problematikom ljudi u izbjeglištvu, a Arijni su roditelji, baš kao likovi iz predstave, bili izbjeglice koje su zbog ratnih stradanja doselili u Rijeku iz Banja Luke.

‘Moja obitelj, kao i mnoge obitelji, ima tu jednu malo tragičnu priču. Rat me jako obilježio. Moji roditelji su bili izbjeglice iz Bosne koji su baš kao i u predstavi došli s dva kofera u Rijeku. Uvijek naglašavam da im se stvarno divim, oni su moji idoli i heroji i taj instinkt za preživljavanjem koji imam i koji me goni u mom poslu sam dobila od njih’, priznala je Arija.

Njezini roditelji su se Banja Luci bavili odvjetničkim poslom, a sa samo 35 godina, i to preko noći, ostali su bez svega. ‘Došli su u Rijeku gdje sam se ja i rodila i ja sam ih zapravo spasila od te tragedije. Moj je otac izgubio cijelu obitelj u jednoj noći. Ubijeni su i njegovi roditelji, ujne, tetke. To je bio baš užas. Divim mu se kako je to sve izdržao i kako je pozitivan i danas’, izjavila je u HRT-ovoj emisiji.

Glavne likove na kazališnim daskama u predstavi ‘Da sam ptica’ tumače popularni voditelj i glumac Tarik Filipović i glumica Darija Lorenci Flatz koja je kao rođena Sarajka zbog rata napustila voljeni grad.

Foto: Instagram

Voditeljici Tončici Čeljuski je otvoreno priznala da se u svojoj rodnoj Rijeci borila s raznim predrasudama, pa je čak namjeravala promijeniti svoj identitet. ‘Htjela sam da mijenjamo i ime i prezime. Nije to bilo ugodno. Imala sam 7,8 godina i to su još sve bile rane i to se po kućama pričalo. Nije bilo ugodno’, prisjetila se Rizvić.

Mladu redateljicu hrvatska javnost je upoznala u seriji ‘Drugo ime ljubavi’, a prije nepune je dvije godine, u duetu s pjevačem Markom Kutlićem, pobijedila u televizijskom showu ‘Zvijezde pjevaju’.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.