Foto: Guliver Images

Pogledajte kako su Rusi oskvrnuli Teslu: Njegovo lice stavili na kravlju glavu

Autor: B. D.

Oko genijalnog izumitelja Nikole Tesle u Hrvatskoj i Srbiji često izbijaju rasprave. Sa susjedima često raspravljamo je li genijalac rođen u Smiljanu bio Hrvat ili Srbin. U tim raspravama ponekad se iznose i neobični argumenti, no sigurno ne neobični poput ovog tetrapaka mlijeka iz Rusije na kojem se našao upravo lik Nikole Tesle.

“Pametno mlijeko” ruski je proizvod na čijem se tetrapaku nalazi goveđa glava koja je prilično lošim grafičkim dizajnom kombinirana s licem poznatog izumitelja. Na kravlju glavu ruski dizajneri dodali su oči i kosu s poznatog Teslinog portreta.

Neobični marketing ovog mlijeka sugerira da ćete pijenjem ovog mlijeka postati pametni poput Tesle. Riječ o masnijem mlijeku s 3,4-4,5 posto masnoće. Slika ovog mlijeka objavljena je na Reddit kanalu Normalan dan u Rusiji (A normal day in Russia).

A photo of a supermarket in Moscow. Why did they turn Nikola Testa into a cow. 😭
byu/nebojssha inserbia

‘To je srpska pravoslavna krava’

Objava je podijeljena na srpskom Redditu, gdje su komentari bili prilično šašavi. “Brate više mi liči na Đokovića”, napisao je jedan korisnik. “Grafički dizajn mi je strast”, našalio se drugi korisnik koji se ruga dizajnerima neobične etikete. “Pa i nije loš dizajn s obzirom na ime mlijeka”, odgovorio je drugi korisnik.

Pojavio se podatak da Nikola nije pravo Teslino ime: Evo kako se navodno zvao hrvatski genijalac




“Barem mogu kupiti mlijeko s više od 3.2 posto masnoće. Kod nas je to rjeđe nego nilski konj u Moravi”, komentirao je jedan Srbin. “To je srpska pravoslavna krava”, napisao je jedan Srbin svojatajući Teslu.

“Nikola Testa imao uvijek dobar burek”, napisao je korisnik bez daljnjeg pojašnjenja. “Zato što su idioti, vraga bratski narod”, jedan korisnik nije bio sretan ruskim Pametnim mlijekom.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.