Foto: HRT

Novinar Dnevnog briljirao u Potjeri: Donio najviše novca timu i Vukorepu ostavio bez riječi

Autor: I.D.

U Potjeri emitiranoj u četvrtak znanje je pokazao naš novinar Bruno De Zan, s njime u timu bili su Silvio i Nikica, koji su se do kraja borili protiv lovca Mladena Vukorepe. Tim se izborio za 14.500 eura, uspjeli su “natući” čak 15 koraka, koje Vukorepa ipak nije mogao stići.

Nakon osvojene svote, trojac je dobio šansu sudjelovati u Superpotjeri, a nisu krili ni oduševljenje. “Bili smo dobra ekipa stvarno, žao mi je što neću upoznati druge lovce”, rekao je Bruno. Inače, Bruno je u brzopoteznim pitanjima skupio 2.500 eura, nakon čega je odabrao višu ponudu koja je iznosila 10.000 eura.

Iako je najviše novca donio u svoj tim, naš novinar nije imao lak zadatak. Prvo pitanje je bilo: Tko glumi Mermaid Barbie u filmu Barbie? Ponuđeni odgovori bili su: Ariana Grande, Dua Lipa ili Katy Pery; točan odgovor bio je Dua Lipa. Drugo pitanje odnosilo se na Hitchcockovu izjavu: “Strah ne dolazi od praska nego od njegova…” Trebalo je dovršiti izjavu ovu izjavu jednom riječju, a točna je bila: očekivanja.

Foto: HRT

‘U kojoj su županiji svi gradovi ženskog roda?’

Jedno od pitanja bilo je vezano za prvog zagrebačkog biskupa Duha, on je bio? Čeh, Mađar ili Talijan, glasili su prijedlozi, a točan odgovor bio je Čeh. “Svaka čast na brzom odgovoru”, rekao je Vukorepa Bruni. Sljedeće pitanje glasilo je: Kako je 1873. godine nazvan američki grad Edwinton u želji da se privuku njemački investitori? Bismarck, Goethe, Hegel, glasili su prijedlozi, a točan odgovor je Bismarck. “Ujedno i najpopularniji grad među Nijemcima”, dodao je Bruno.

Nadalje, pojavilo se pitanje: U kojem je istarskom gradu 2008. godine sagrađena višenamjenska dvorana Žatika? U Poreču, Puli ili Rovinju, točan odgovor je u Poreču. “Moja kornjača se zove po tvoj dvorani”, nabacio je Bruno simpatičnu foru i nastavio svoj niz brzih odgovora.

Stanković najavio gošću, Hrvati digli paljbu: ‘To su dakle gluposti o kojima pričaju’




Pretposljednje pitanje glasilo je: “Tko su doslovno bili nasljednici?” Bazileji, dijadosi, satrapi, a točan odgovor bio je dijadosi. Na tome pitanju Bruno je kiksao i odgovorio satrapi. Posljednje pitanje kojim je naš novinar osigurao povratak u tim bilo je izrazito zanimljivo: U kojoj su županiji svi gradovi ženskog roda? Koprivničko- križevačkoj, Požeško- slavonskoj ili Virovitičko- podravskoj, Bruno je odgovorio u Virovitičko- podravskoj i tako je osigurao odlazak u finalnu potjeru i donio je najviše novca svojem timu.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.