Foto: HRT

Stanković najavio gošću, Hrvati digli paljbu: ‘To su dakle gluposti o kojima pričaju’

Autor: I.D.

Voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković otkrio je tko mu dolazi u goste. Riječ je o umjetnici i društvenoj aktivistkinji koja javnim performansima već dulje vrijeme upozorava na problem femicida. “Samo ove godine u Hrvatskoj je ubijeno pet žena. Arijana Lekić Fridrih umjetnica i društvena aktivistkinja javnim performansima već dulje vrijeme upozorava na taj problem”, započeto je u objavi.

“U Nedjeljom u 2 s njom razgovaramo o položaju žena u društvu, rodnoj ravnopravnosti i o tome zašto redovito prosvjeduje protiv molitelja na trgovima.” napisao je Stanković u prvoj najavi emisije, a u drugoj je pojasnio protiv čega se Fridrih bori. “Feministički pokret je učinio da se muškarci boje bilo što reći u javnosti, boje se biti na prvom mjestu. Žene su postale agresivne, a muškarci su se prestrašili. Samo tamo gdje žena zna poštivati muža, njegov autoritet i zna da od njega dolazi sve, i odgovornost i odluke, tu može nastati skladan brak”, započeto je u objavi.

“Gdje god žena preuzme muževu ulogu, ne da njemu da bude prvi, gdje ga ponižava pred djecom, muškarac će sigurno postati alkoholičar. Ili će pobjeći, ili poželjeti samoubojstvo, ili osjetiti besmisao života”, stoji u objavi te je naznačeno da je tako govorio fra Tomislav Ivančić na kojeg se pozivaju muškarci koji mole po hrvatskim trgovima.

‘To su generalno iritantne poruke razdora’

“Ova isključivost nas je i dovela do ovakvog stanja kakvo jeste, sa jedne strane isključivost fratra, popa, što god da je, koji u biti nema pojma što je brak i zajednica, i apriori ženu postavlja u podređen položaj, i da samo tako može funkcionirati veza/brak, te napadi na feminizam i prava žena, gdje se žena deklarira i gleda samo kao agresivna babetina”, napisala je jedna gospođa.

“Istina i lijepi život i suživot je negdje u sredini naravno, gdje se partneri trebaju poštovati, gdje jednostavno ne može biti da svu npr. sve kućne obaveze na ženi, ako i ona radi od 9 do 17 sati. Prosto je nemoguće fizički ako jedno drugom ne pomažu ili nemaju dovoljno novaca da plate nekome da pomogne. Jednostavno je, ne komplicirajte i ne izvlačite iz konteksta”, dodala je.

“Ratove nikada ne započinju žene pa ne vidim zašto bi još i tamo ginule zbog ranjivog muškog ega. A druga i ne manje bitna stvar jest da samo žene mogu stvoriti nova ljudska bića, muškaraca kao donora može biti i trostruko manje ako baš vole pucati jedni po drugima”, “U današnjem svijetu muškarci i žene su ravnopravni, ili bi barem trebali biti. Poznato je da je muškarac fizički jača jedinka u tom paru, ali žena je općenito psihički jača i izdržljivija spremna na sve izazove u jednom braku, pogotovo kada se radi o braku sa djecom. Muškarci su inače osjetljiva bića i s njima treba oprezno. Slažem se sa svećenikom da nasilje nad muškarcem nije opravdano, ali ako je čvrst “u glavi” nikada se neće propiti ili poludjeti”, komentiralo se.




Bivša košarkašica ispričala jezive scene s bivšim partnerom: ‘Nisam mogla reći od sramote’

“Pitanje za gošću (koje teško da će se postaviti, ali evo). Zašto se molitelje uporno povezuje s nasiljem u obitelji, odnosno zašto se toj mirnoj skupini podmeće problem koji postoji davno prije inicijative? Postoji li netko iz organizacije molitelja optužen za nasilje u obitelji ili općenito prema ženama imenom i prezimenom? Koje točno od nakana za koje se moli (a koje su javno poznate) se mogu povezati s nekakvim nasiljem prema ženama?”, postavio je jedan gledatelj.




“To su generalno iritantne poruke razdora. Naporne vrlo i agresivne. I potpuno nepotrebne. Tko je taj tko si uzima za pravo dijelit uloge i lijepit etikete i stavljat ljude, bilo žene, bilo muškarce, molitelje/nemolitelje, potpuno nebitno, u okvire svojeg (limitiranog) uma. I govorit bilo kome kakav bi trebao bit da opravda valjda nečija iluzorna bajanja o “ispravnosti”. Zadnji trend je prtljanje po spolovima na sve moguće načine pa se svašta tu nađe. Odakle uopće ikome pada na pamet da si takvo što daje za pravo”, pisali su gledatelji.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.