FOTO: Instagram/X

Nekad je bio švaler, a danas je završio hodočašće: Grijehe prošlosti mu još nisu oprostili

Autor: G.B.

Srpski pjevač Nikola Rokvić je mjesec dana hodočastio do manastira Svetog Nektarija Eginskog, a na ovom humanitarnom putovanju skupljao je novac za dječiju onkologiju.

Pjevač je po kiši, suncu i svim vremenskim prilikama i neprilikama pješačio do Egine, a njegova supruga Bojana Barović ga je sačekala na kraju hodočašća u Grčkoj u društvu njihove troje djece.

Njegovoj sreći nije bilo kraja zbog uspkeha koji je postigao, ali i milijuna dinara koje je prikupio za dječicu kojoj je pomoć najpotrebnija. Doživljaji se još nisu slegli, a dok oni slave uspjeh humanitarne akcije, na crnoj su se strani interneta pojavile neugodne izjave i radni radovi iz Nikoline mladosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)




Tamna strana prošlosti

Nikoli su mnogi pružali podršku, poput Jelene Đoković i Milice Todorović, međutim da svaki dobar gest javne ličnosti podgrije i korisnike društvenih mreža na detalje iz prošlosti u ovom slučaju Nikole, govori i to što su se na mreži “X” pojavili i skandalozni intervjui Rokvića iz prošlosti.

“Izvinite, ali ovo hodočašće Nikole Rokvića ne mogu shvatiti ozbiljno jer će me zauvijek proganjati onaj naslov: “‘Ako neka neće da mi p*ši, okrenem se i odem'”, pisalo je na X-u.

Na mreži X se pojavila i naslovna strana Skandala koja ima više od petnaest godina kada je Rokvić volio noćni život i uživanje s djevojkama, a iz tog doba su poznate i Nikoline pjesme “Koliko sam usana poljubio”, “Ja sam tvoj i kad spavam sa njom”, “Oprosti mojoj mladosti” i “S kim si me noćas varala”.




Brojni branili pjevača

S druge strane, postoje i oni koji su zgroženi ovakvim vremeplovom i koji su komentirali kako se čovjek ima pravo promijeniti i okrenuti boljem i moralnijem životu.

“Zamislite da za deset godina vi organizirate humanitarnu akciju i skupite 250.000 eura. Neko screenshota ovakve bljuvotine i objavi zbog par lajkova. Nekome je potrebno malo da shvati šta je ispravno i pronađe svoj put, dok nekome ni 5 života nije dovoljno”, glasio je komentar

Srpski pjevač se s krunicom u rukama javio s hodočašća: ‘Skupili smo dva milijuna za bolesnu djecu’

Podsjetimo, Rokvić je već deset godina u sretnom braku s manekenkom Bojanom Barović s kojom je dobio troje djece. Danas slove za jedan od najskladnijih brakova na javnoj sceni, a ona mu je bila i najveća podrška u ostvarenju fondacije “Porodica” koja će nastaviti s humanitarnim radom.

FOTO: X

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.