FOTO: Instagram

Srpski pjevač se s krunicom u rukama javio s hodočašća: ‘Skupili smo dva milijuna za bolesnu djecu’

Autor: G.B.

Pjevač Nikola Rokvić se javio s trećeg dana hodočašća prema grčkom manastiru iscelitelja i čudotvorca Svetog Nektarija Eginskog s ciljem da prikupi novac za pedrijatrijsku onkologiju s veselim vijestima.

“Divni moji ljudi, hvala vam na podršci, hvala vam na divnim porukama, hvala vam na ljubavi, na vašim molitvama. Dajete mi jednu radost koja mi pomaže da svaki kilometar bude lakši: Zahvaljujem i na svim uplatama, zahvaljem pojedincima, kompanijama, firmama. Prikupili smo skoro dva milijuna dinara za pedijatrijsku onkologiju… Ljubim vas i molim. Radujte se”, rekao je Rokvić u videu koji je objavio na početku trećeg dana puta.

Podsjetimo, Nikola Rokvić i njegova supruga Bojana osnovali su zakladu koja ima za cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a pjevač je pješke krenuo put Atene, do manastira Svetog Nektarija Eginskog i na tom putu će prikupljati sredstva za dječju onkologiju.

FOTO: Instagram

Živi tradicionalnim vjerskim životom

“Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnosticiranju raka mozga kod djece, kao i renoviranju dijela dečije onkologije. Za to nam je potrebno 200.000 eura, a ja ću sa ovog svetog mjesta krenuti pješke putem Atene, točnije do otoka Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1060 km prikupljat ću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju”, istaknuo je pjevač u svom obraćanju.

Inače, Nikola Rokvić živi po vjerskim pravilima i svoju djecu uči pravoslavlju, pa samim tim često obilazi manastire, kako sam, tako i obiteljski, te poštuje sve praznike Srpske pravoslavne crkve i poštuje obiteljsku tradiciju.

Srbin krenuo na 1150 km dug put kako bi pomogao bolesnoj djeci: ‘Činim to iz ljubavi’
Njegova supruga Bojana jednom prilikom otkrila je da je Nikola želio krenuti monaškim životom, ali ga je razdvojenost od njihovo troje djece za sada odvratila od te ideje. Ipak, ona je istaknula da bi mu dala blagoslov za taj korak.
Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.