Foto: HRT

Napeto u Milijunašu: Kandidatkinja Franka odustala zbog pitanja o zastavama

Autor: I.D.

Franka Murtić u kvizu Tko želi biti milijunaš odustala je na 12. pitanju i zadržala osvojenih 10.000 eura. Osim nje, natjecao se i Alan Sorić koji je nakon 11 točnih odgovora osvojio isti iznos, a put do glavne nagrade nastavlja u idućoj emisiji, no bez džokera na raspolaganju.

Franka Murtić iz Zagreba otvorila je emisiju nastavljajući igru iz prethodne u kojoj je osvojila 150 eura. Prvi džoker zatrebala je na osmom pitanju koje glasi: “Ako je stvarno izgovorena, rečenica: ‘Dr. Livingstone, pretpostavljam?’, izgovorena je na obali jezera.”

Odlučila se na džoker zovi koji je bio 90% siguran u odgovor pod D, Tanganyika. Franka mu je vjerovala i osvojila 1000 eura. Na idućem pitanju za iznos od 2500 eura tražilo se ime 15-godišnjakinje kojom se oženio trgovac Francesco di Bartolomeo del Giocondo 1495. godine.

Foto: HRT

Franka se zbunila pa je odlučila odustati

Franka je u pomoć pozvala džoker “pitaj publiku”, koja je 80% glasova dala odgovoru pod D Lisom. Zahvaljujući publici točno je odgovorila na deveto pitanje i nastavila lov na glavnu nagradu. Novu pomoć Franka je zatrebala na 10., glazbenom pitanju. Ono je glasilo: “Termiti su ključni radnici u tradicionalnom načinu izrade kojega glazbala?” Iako je sumnjala na odgovor pod B, odlučila je iskoristiti i posljednji džoker “pola-pola” jer se radilo o pitanju za 5000 eura, odnosno pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Metodom eliminacije ostali su odgovori pod B didžeridua i D ukulelea, a Franka se odlučila za odgovor pod B na koji je i sama posumnjala i osvojila 5000 eura. Na 11. pitanju tražila su se imena koja se odnose na braću Grimm.

Franka se odlučila za odgovor pod C Jacob i Wilhelm. Točnim odgovorom osvojila je 10.000 eura. Iduće pitanje za 18.000 eura glasilo je: “Koja je država u posljednjih stotinjak godina dvadesetak puta mijenjala izgled svoje zastave?” Franka je odlučila odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Da je nastavila igru i točno odgovorila na otvoreno 12. pitanje, osvojila bi 18.000 eura. Znate li vi odgovor na pitanje koje je namučilo Franku?

Novinar Dnevnog briljirao u Potjeri: Donio najviše novca timu i Vukorepu ostavio bez riječi




Drugi natjecatelj Alan Sorić dolazi iz Zadra, bavi se građevinom, a hobiji su mu glazba i ribolov. Prvi džoker “pitaj publiku” iskoristio je na osmom pitanju u kojem se tražilo ime rijeke čiji vodostaj mjeri hidrološka postaja Dalj. Zahvaljujući publici osvojio je 1000 eura i nastavio igru.

Druga dva džokera Alan je zatrebao na 11. pitanju koje je glasilo: “U kojem naselju stoji ploča s natpisom: ‘Prvo naftno polje na svijetu?'” Uz pomoć džokera “zovi” i “pola-pola” Zadranin je ponudio točan odgovor (D, Peklenici) i osvojio 10.000 eura, kao i njegova prethodnica.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.