Foto: Facebook

Dobro jutro Hrvatska ne pamti ovakvu gošću, otvorila se voditeljici: ‘Još mi srce lupa’

Autor: T.Š.

Privatna poduzetnica Đurđica Orepić bila je uspješna poslovna žena, vlasnica optičarskih radnji u Poreču i Rovinju, a što se tiče sporta, imala je 47 godina, a u svom ormaru nije imala ni jedne jedine tenisice, no jedna oklada u potpunosti je promijenila njen život. Ona je danas triatlonka, majka i baka s prvim mjestom na svjetskoj rang listi AWA triatlonki u kategoriji od 55 do 59 godina.

Kako je od žene koja voli ići na frizure i hodati u visokim potpeticama, došla do toga da je sport danas njen sastavni dio života? Sve se promijenilo na proslavi krštenja vina kada je iz oklade prihvatila otrčati slavni Marathon du Médoc u Bordeauxu, dug skoro 43 kilometra.

Trostruka mama i od nedavno baka, prije pet dana pobijedila je na Lanzarote, nakon Havaja, najtežoj Ironman utrci na svijetu, čime je osvojila kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo koje je prvi puta ove godine u Nici sredinom rujna. U emisiji Dobro jutro Hrvatska u razgovoru s Dubravkom Žiljak prisjetila se svojih trenutaka i opisala svoj 12. Ironman uoči 60. rođendana.

Dvanaesti Ironman je iza nas. 1. Mjesto u kategoriji sa vremenom 13,25 h je iznad mojih očekivanja, što je razlika, jer…

Objavljuje Durdica Dju OrepicNedjelja, 19. svibnja 2024.

 

Upisano u povijest

“Bilo je prestrašno”, komentirala je Đurđica i otkrila kako ju je posebno očarala priroda, surovi teren kojim je bila okružena. Borila se s jakim vjetrovima brzine i do 70 km/h, visinskom razlikom, ali ne žali nimalo. “To je zaista nešto što svaki triatlonac želi imati u nekoj svojoj povijesti utrka”, istaknula je i priznala kako se i sama teško odlučila na ovaj pothvat, koji je trajao 13 sati i 25 minuta. Za usporedbu, drugo plasirana Španjolka bila je iza nje s 2 sata i 47 minuta. “Bilo je jako naporno”, iskreno je rekla Đurđica. “Još uvijek mi srce lupa, još uvijek hormoni sreće kroz moju krv prolaze”, uzbuđeno je komentirala te dodala kako je naporan triatlon u njoj izazivao i suze i smije i molbe da dođe do cilja.




Đurđica se ponovno prisjetila svojih početaka i ulaska u svijet triatlona.  “Zaista nisam voljela tenisice. Meni je bila to toliko ružna obuća…Zaista sam voljela visoke pete i voljela sam ići frizeru, uređivati se i to mi je bio neki hobi i shopping, potpuna suprotnost ovoga”, rekla je te dodala kako je najpopularniji vinski maraton na svijetu označio jedan veliki preokret u njenom životu.

MLADIĆ S DOWNOVIM SINDROMOM ZAVRŠIO IRONMAN! “Razbio si barijere dokazavši da je, bez sumnje, sve moguće”




Počela je trčati, s 49 godina naučila je plivati kraul, nakon toga je kupila bicikl i s 50 godina završila svoj prvi Ironman, kojeg se sjeća po vrlo neugodnoj ozljedi koju je zadobila. Naime, za vrijeme plivanja, zajedno s ostalim plivačima, našla se u jatu meduza. Jedna meduza zalijepila joj se za lice, pa je triatlon završila sa zatvorenim okom. Kako je usprkos boli, uspjela otići do kraja, pojasnila je voditeljici.

Dan pred utrku, dan tišine, tihe slutnje, dan kad počinjem vjerovati da ću to zaista učiniti..
Pa kad se susretnu”Tri Takva” tišinu zamijeni baršunasta melodija nekog unutarnjeg ponosa i pobjede 🥳

Objavljuje Durdica Dju OrepicPetak, 17. svibnja 2024.

 

“Mislim da je inat i ne samo to, nego neka borba da ne postaneš žrtva nečega, da želiš biti pobjednik bez obzira što te pogodi u nogu, glavu ili u oko. Ta meduza se zalijepila i ta bol u jagodičnoj kosti je bila strašna, prošla je kroz glavu i uho i sve skupa. Napipala sam je dok su me drugi topili u moru, a kad sam je odlijepila bacila sam je nekom nesretniku iza dalje. Vjerojatno je to bilo jato meduza u koju smo upali.  Nas je bilo skoro 3 000 i svi smo išli odjednom, tako da je gužva bila abnormalna. U trenutku normalno da je šok bio jako velik, ali s druge strane sam si govorila da imam supermoć. Inače volim u životu gledati optimistično i okretati stvari u svoju koristi pa kad se i takva stvar desi”, prisjetila se i otkrila kako se za prvi Ironman pripremala osam mjeseci. Onima, pak, koji razmišljaju okušati se u Ironmanu, prije svega je poručila da ne razmišljaju previše o kilometrima.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.