Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Evo tko je samozatajna Dea Anić, supruga čovjeka koji nas je doveo do svjetskog zlata

Autor: G.B.

Hrvatska je treći put u povijesti postala prvak svijeta u vaterpolu zahvaljujući Barakudama koje su u finalu Svjetskog prvenstva pobijedile Italiju 15:13.

No, put do zlata nije bio nimalo lagan. U polufinalu je Hrvatska boljim izvođenjem peteraca svladala Francusku, a onda je na isti način u završnom dvoboju bila bolja i od Italije. Kao i u polufinalu, ključnom za pobjedu se pokazala obrana Mate Anića koji je u četvrtoj seriji zaustavio udarac Di Fulvija.

Iako je Anić poprilično samozatajan kad je u pitanju njegov privatni život, njegove su društvene mreže preplavljene samo dvjema ženskim osobama – njegovom suprugom Deom i njihovom kćerkicom Noemi.

Uz sport, završio i fakultet

Na svom Facebook profilu ima samo fotografije s vjenčanja s Deom i jednu fotografiju s proslave diplome. Jer, podsjetimo, osim što se aktivno bavi sportom, Anić je stigao završiti i fakultet, a radi se o stručnom studiju na Građevinskom fakultetu. S druge strane, Dea – djevojački Šaratlija, završila je opću gimnaziju i upisala medicinski fakultet u Splitu – smjer sestrinstvo. Tečno govori engleski i talijanski, a u slobodno vrijeme bavi se modelingom.

Podsjetimo, za Hrvatsku je ovo treći naslov svjetskog prvaka, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. Broncu je osvojila Španjolska koja je u susretu za treće mjesto svladala Francusku sa 14-10.

Hajduk se mora popraviti, ali to je teško bez Livaje, evo gdje leži tajna ovog cijelog ‘kaosa’




Hrvatska i Italija igrale su dosad pet puta na svjetskim prvenstvima. Obje reprezentacije upisale su po dvije pobjede i dva poraza uz jedan remi.  Najveću pobjedu protiv Italije ostvarili smo u Londonu 2012. kada smo ih pobijedili u olimpijskom finalu.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.