FOTO: Kazalište Kerempuh

Nakon četrdeset godina uspješnog rada, Kazalište Kerempuh ostalo bez pozornice

Autor: G.B.

Temeljem nedavno zaključenog Javnog poziva za zakup scene Vidra, vlasnik prostora Hrvatski savez slijepih donio je odluku da Satiričko kazalište Kerempuh od iduće sezone više neće upravljati ovim objektom. Nakon preko 40 godina uspješnog i plodonosnog rada, Kerempuh se s tugom oprašta od svoje druge pozornice.

Od davne 1981. pa sve do danas Scena Vidra djelovala je uspješno i kontinuirano kao druga Kerempuhova pozornica na kojoj su Kerempuhovci redovito igrali svoje predstave, ali isto tako uvijek spremno pružali mogućnost rada nezavisnim umjetnicima i teatrima.

Scena Vidra predstavljala je stoga jedinstvenu platformu susreta i snažan kreativni punkt za kakvim je u gradu postojala izrazita potreba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Satiričko kazalište Kerempuh (@kerempuhzagreb)
‘Zauvijek će ostati u našem sjećanju’

Osnovao ju je Fadil Hadžić i posvetio Marinu Držiću Vidri, a otvorena je novom Hadžićevom komedijom ˝Piramida˝. Osim što je u Vidri održavao svoj program te godinama ulagao u prostor i opremu, stvarajući sve bolje produkcijske uvjete, Kerempuh je istovremeno vrata svoje druge scene širom otvarao mnogim nezavisnim teatrima, studentima, školarcima, kazališnim profesionalcima, amaterima, izvođačima i producentima.

Scena Vidra bila je nadasve vitalna scena, okrenuta punokrvnim komedijama te predstavama koje u prvi plan postavljaju glumca i sav njegov scenski potencijal, što je publika mnogobrojnim dolascima uvijek znala vrednovati i nagraditi.

Tutiću se dogodilo čudo ravno letu na Mjesec: ‘Znate što bi pokojni Arsen rekao’
˝Vidra će zauvijek ostati u našem sjećanju uz nepregledni niz uspomena koji nam ostaju i kojima ćemo se uvijek vraćati. Ovom prilikom želimo sreću onima koji su odabrani na javnom natječaju“, poručuju iz Kerempuha.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.