FOTO: Nova TV

Enis Bešlagić iznenadio priznanjem: ‘Ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac, evo što sam ja’

Autor: B.G.

Enis Bešlagić, kazališni i televizijski glumac te prepoznatljivo regionalno TV lice, godinama je gradio priču o svom životu, koju je želio pretočiti u predstavu; počevši od svog odrastanja i onoga tko je želio biti pa sve do onoga tko je i što je u dosadašnjih 49 godina života.

Tako je nastala njegova prva samostalna autorska predstava ‘Da sam ja neko’, koja će, nakon turneje po Bosni i Hercegovini, biti predstavljena i hrvatskoj publici i to na daskama velike dvorane Vatroslava Lisinskog, 13. ožujka. Ususret hrvatskoj premijeri, Enis je otkrio i što publiku očekuje.

”’Da sam ja neko’ je samo jedan put i jedan odabir onoga što ja jesam danas. Put od djetinjstva, preko studentskih dana pa sve do osobe koja je sada prepoznatljiva na ulici. Na svoj vam način govorim ono što ne vidite iza zavjese medijske scene… Želim vam prikazati i drugu stranu medalje ovoga što ja danas jesam i toga što bih želio i ostati”, dodao je Enis.

Foto: Promo

O legendarnom Šemsi: ‘Taj lik je dobio humani karakter’

Enis se sada, nakon niza godina, za In Magazin osvrnuo ulogu legendarnog portira Šemsudina Dine Poplave, koja je obilježila njegovu karijeru: ”Naša mala klinika je obilježila živote mnogih generacija, prije nekih sada 20 godina smo počeli snimati prve scene Naše male klinike, djeca koja su tada imala 15 godina sada imaju nekih 35, možda neki imaju i svoju djecu koja opet gledaju Našu malu kliniku”, priča Enis.

”To je konstanta, to je prva uloga u kojoj su te ljudi vidjeli, zapamtili i ja sam jako ponosan jer je ta uloga donijela mnogo dobrih djela jer nažalost djeca koja su bolesna i po tim kliničkim hodnicima hladnim oni su samo čekali da im se jedan Šemso pojavi, pa sam tako imao zahtjeve roditelja, doktora koji kažu ajde dođi da obiđeš djecu tako da je taj lik postao mnogo više od same uloge koja je zabavna nego je dobio humani karakter na koji sam ja jako ponosan”, priča Enis koji je, priznaje, više Bosanac i Dalmatinac, nego Bosanac i Hercegovac.

Pjevačko umijeće Enisa Bešlagića: S Halidom razvalio ‘Iznad Tešnja’, a sjećate li se imitacija s Eurosonga?




”Ja volim za sebe reći da sam ja Bosanac i Dalmatinac jer ne moš bit i Bosanac i Hercegovac jer si ili Bosanac ili Hercegovac. Ja se šalim da sam Dalmatinac jer sam dolje preko 20 godina u Dalmaciji, imam dolje kuću pa se onda tako i osjećam”, kaže.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.