Izvor: YouTube

Pjevačko umijeće Enisa Bešlagića: S Halidom razvalio ‘Iznad Tešnja’, a sjećate li se imitacija s Eurosonga?

Autor: Barbara Grgić

“Otpočetka mi se činilo da si pravi tip, a onda otišla si i nisi rekla ni bi bip. Ja sam tada zaplak’o, strašno teško je bilo, ali prošli su ti dani i Šemso opet živip”, stihovi su koje pamte svi obožavatelji humoristične serije “Naša mala klinika”.

Riječ je o pjesmi “I Šemso sretan je”, zbog koje je portir Šemsudin Dino Poplava, ostao bez lustera. No, tko bi mu zamjerio nakon takvog naleta emocija.

Pokazao se Šemso i kao izvrsan svirač – i to na štriku za sušenje veša, kada je zasvirao i otpjevao poznatu narodnu pjesmu “Zvijezda tjera mjeseca”.

Imitacija koja je osvojila srca publike

Legendarnog portira Šemsu utjelovio je bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić, kojem pjevačko umijeće uopće nije strano. Dapače, pjevuši Enis gdje god stigne.

Jedan od njegovih prvih pjevačkih pokušaja seže u sada već daleku 2003. godinu. Tada je kao voditelj natjecanja za pjesmu Eurovizije na Skenderiji, zajedno s kolegicom voditeljicom Anom Vilenicom, imitirao sve dotadašnje predstavnike Bosne i Hercegovine na prestižnom natjecanju: Od Fazle, Alme Čardžić, Davorina Popovića, pa do Nine Pršeša i njegove “Hane”.
S Halidom Arenu bacio u ekstazu

Karizma, bosanska prostodušnost, toplina i ljudskost nešto su što je Bešlagića obilježilo, neovisno o ulozi koju je imao. Znaju to i svi koji su 2009. godine došli na koncert Halida Bešlića u zagrebačku Arenu.

U publici je bilo oko 20.000 ljudi koji su neumorno plesali i pjevali u sav glas. Atmosfera se još više “užarila” kada je na pozornicu stigao Bešlagić s Bešlićem zapjevao hit “Ja bez tebe ne mogu da živim”, a zatim i pjesme “Iznad Tešnja” i “Jazz ba”.
Halid je započeo s pjesmom, a Enis mu se prišuljao iza leđa i na oduševljenje publike počeo pjevati refren. Bešlić je zatim zapjevao u glas s Enisom, dok su se u Areni mogle čuti samo gromoglasne ovacije oduševljene publike.

Voli ‘raja’ i Zdravkovića

Društvenim mrežama proširile su se munjevito i Enisove izvedbe pjesme “Za Ljiljanu”, legendarnog Tome Zdravkovića.

https://youtu.be/GnVVPG9k8mc?si=Wq3erUHGajqmCo6r

“Bolje pjevaš od pola estrade”, poručio mu je Amel Ćurić, a Enis mu je odgovorio: “Zato ćemo mi pjesmu napraviti”.

“Da nas je više ovakvih gdje bi nam bio kraj”, “Ja sam znala da si dobar, al’ ovoliko… pjevat ćeš ti meni”, “Skoro orginal, nisi pogriješio profesiju jer si sjajan glumac, al’ bome i da pjevaš bio bi top”, “Kod nas u Bosni bi se reklo “čuči u tebi talent”. Svaka čast ekstra je”, redali su se komentari.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.