Foto: Lucija Ocko/CROPIX

Dino Jelusić se nije ni pojavio na Porinu: Imao je posebno opravdanje za izostanak

Autor: B.G.

Počela je 31. dodjelu glazbene nagrade Porin u zagrebačkom event centru HoB. Porina za najbolji album rock glazbe dobio je Dino Jelusić, odnosno njegova grupa Jelusick, za album “Follow The Blind Man”, u izdanju Aquarius Recordsa.

Pobjednika su proglasili lovci Morana Zibar i Krešimir Međeral Sučević, no Dino Jelusić se na ovogodišnju dodjelu nije odazvao jer je, kako su obrazložili, imao koncert u Austriji.

Umjesto njega, na pozornicu su izašli njegova sestra Lorena te mlađi brat Bruno:  “Još mi je veće značenje svega kada znam koliko je truda uložio u ovo, a najviše to znamo mi koji smo s njim od prvoga dana”, izjavio mu je mlađi brat.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Sve oči uperene u Parni valjak

Inače, pjesmom “Moja glava, moja pravila” u izvedbi Parnog valjka i Igora Drvenkara otvorena je još jedna svečana dodjela nagrade Porin.

Upravo je Huseinu Hasanefendiću Husu, tvorcu brojnih nezaboravnih hitova.na ovogodišnjoj dodjeli uručena nagrada za životno djelo.

Nije odabrao Đelo Hadžiselimović, već mladenci: Ovo su najpopularnije pjesme za prvi ples




Porin za životno djelo,  nagrada koja se dodjeljuje umjetnicima koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu, osim Husu, bit će dodijeljena i muzikologinji Eriki Krpan.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.