Foto: RTL

Domagoj nakon rijetkih Gretićevih pohvala osvojio imunitet: ‘Tek sad lakše dišem’

Autor: F. P.

Jutro u ‘Hell’s Kitchen’ kući započelo je druženjem u grupicama i komentiranjem vlastitog napretka, ali i ostalih kandidata. Lucija je Chiari rekla: „Ako je nekom stalo do pobjede, to je Veho, ako netko želi izbaciti sve, mislim da je to on“, ali Chiara se nije slagala s tim: „Ne, nego mislim da on smatra da on zna više od nekih ljudi koji su ovdje, što je uostalom istina.“

Kandidati su se zatim zaputili u kuhinju, gdje su ih dočekali chef Gretić i sous chefovi Ivan i Ivana pred kojima su na stolu stajala pokrivena zvona. „Danas prelazimo u novu fazu natjecanja. Bilo vas je 22 u početku, ostalo vas je sedam najboljih. Budite ponosni na sebe, prošli smo sve i svašta. Nema više timova, ostalo je sedam pojedinaca koji se bore za glavnu nagradu“, najavio je Gretić.

Chef je svakom kandidatu govorio koje su njihove najveće vrline u kuhinji pa je, između ostalog, rekao Vehidu kako je odlično organiziran, Mauru da je došao s jednostavnim kuhanjem koje je razradio i unaprijedio te Domagoju da je ostvario divan napredak. Prije otkrivanja izazova, pitao je kandidate tko se sjeća svojeg prvog jela koje su mu predstavljali.

Foto: RTL

‘Pokažite sve što ste naučili, na vama je’

„Ovo vam je novo predstavljanje, svatko od vas ima 50 eura da ode u Metro i kupi sve što je potrebno za to jedno, jedino jelo. Pokažite sve što ste naučili – manje je više, kreativnost, umaci, tehnike kuhanja, sve je na vama“, poručio je Gretić kandidatima koji su se zatim sa sous chefovima Ivanom Bekavac i Ivanom Vrbancem zaputili u Metro.

„Uključite glave, ali kuhajte sa srcem“, poručila im je sous chefica Ivana prije nego su krenuli s odabirom namirnica. Svi kandidati, osim Anela, odlučili su pripremiti chefu riblja jela. Za izazov, u kojem je nagrada bila imunitet, a jela će se ocjenjivati od jedan do deset, kandidati su imali 75 minuta.

„Sedamdeset pet minuta, top, dovoljno vremena za rižoto. Ja idem na sigurno, ne treba mi puno vremena za stvari koje radim, sve ja to lako polagano, organiziram si jedinicu bez žurbe“, zadovoljno je komentirala Chiara. Svi su kuhali u crvenoj kuhinji pa su se oni kandidati koji su bili u plavom timu malo teže snalazili.

Foto: RTL

Vehid ponosan na svoju smirenost

Gužva je mnogima također otežala snalaženje u kuhinji. Ipak, kandidatima je priprema prolazila u redu i sa sous chefovima su komentirali kako su napredovali tijekom showa. „Jako sam ponosan što sam dosta smiren. Izgubio sam cijeli tim, prestao sam biti vođa i nisam se dao, nisam htio odustati i to mi je nešto najdraže što sam saznao o sebi“, ponosno je rekao Vehid.




„Mislim da sam ovdje naučila više stvari nego što sam imala znanja kad sam došla, iskreno“, otvoreno je priznala Chiara. Na početku je bila samouvjerena i polako i sporo počela s pripremom, misleći da se sous chefovi možda šale s njima. Zatim su sous chefovi rekli kandidatima da imaju još malo više od 20 minuta.

Kada je shvatila da se nitko ne šali, nesretno je priznala kako još nije ni počela raditi rižoto. Anel je smanjio ploču na kojem se pekla njegova patka i tako ujedno smanjio temperaturu i Luciji, koja frustrirano rekla: „Kako to možeš raditi, on nema obzira prema nikome, nego samo prema sebi.“ Kandidatima je zatim rečeno da imaju još osam minuta.

Foto: RTL

Chiara umalo nije stigla dovršiti jelo

Mauro je prvi dovršio svoje jelo, a ubrzo su slijedili i ostali. Chiara i Lucija stavile su svoja jela na pass u zadnjem trenutku. „Chiara, je l’ uvijek mora biti u zadnju sekundu“, rekao joj je chef, a ona je priznala da ne zna kako da se ubrza i bolje organizira vrijeme. Prvi na redu za ocjenjivanje bio je Mauro.




Chefu Gretiću predstavio je  file pagara, krumpir, brokulu, kremu od potočarke i čips od češnjaka. „Mislim da je ovo među ljepšim tvojim tanjurima, mislim da je čak najljepši“, pohvalio je chef Maura i dodijelio mu sedam bodova. Nakon njega je uslijedio Anel, koji je pripremio patku sa knedlom od kruha.

Patka je bila sirova, a knedle nedovoljno rahle jer je u njima bilo previše jaja, ali su okusi bili u redu pa je Anel dobio pet bodova. Lucija je pripremila pečenu ražu s kremom od slanutka i pečenog češnjaka, orzo s pireom od kelja i čips od slanutka. „Raža je božanstvena“, rekao joj je Gretić i dodijelio osam bodova.

Foto: RTL

Gretić nezadovoljan Vehidovim tijestom

Slijedio je Vehid, koji je chefu pripremio otvoreni raviol na kremi od tikve i jabuke i tartar od škampa sa teriaki umakom i umakom od soje. Chef je pohvalio ideju i koncept, ali rekao da je tijesto predebelo i dao Vehidu šest bodova. „Kad sam vidio da je Anelu dao 5 za sirovu patku, a meni za malo deblje tijesto šest, malo sam bio razočaran“, priznao je Vehid.

Viktor je pripremio list s porilukom zamotan u nori algu i krumpir kuhan u temeljcu i odmah priznao kako nije zadovoljan svojim jelom. Chef mu je dao svega tri boda. „Ljut sam na sebe, ali mislim da je možda bolje da mi se sad to desilo nego za par tjedana“, rekao je. Iduća je predstavljala Chiara, koja je jedva dovršila jelo.

Nadala se da je bolje od juhe koju je pripremila na prvom izazovu, no Gretić nije bio oduševljen. Za sv0j rižoto od potočarke sa mariniranom skušom od njega je dobila svega dva boda. “Više sam očekivao od tebe, iskreno”, poručio joj je razočarani Gretić, pred kojim je tada ostalo kušanje posljednjeg tanjura.

Foto: RTL

Domagoj zaradio sve pohvale od chefa

Domagoj je pred chefa iznio file zubatca s tamnim temeljcem i kremom od krumpira i pečenog češnjaka. „Bravo, divan je tanjur, sjajno ispečen zubatac i pun okusa“, rekao mu je oduševljeni Gretić i dodijelio mu devet bodova. Time je Domagoj u ovom nesvakidašnjem izazovu osvojio toliko željeni imunitet.

„Imunitet je jako dobra stvar u ovom segmentu natjecanja i odmah je zabilježen ulazak u top šest i lakše se diše“, rekao je pobjednik. „Hvala vam na ovom prekrasnom predstavljanju vaših jela. Meni je to jedno sedam godina bolje nego kad ste prvi put predstavljali svoja jela”, obratio se kandidatima Gretić.

Grmoja otišao na Progledaj srcem: Opalio selfie s tribina i pokazao koliko je došlo ljudi

„Ako je ovo naznaka onoga što slijedi, onda nemamo nikakvih briga, onda ja imam briga da odlučim koji je tanjur najbolji. Ajde, dovedite me u tu situaciju da ja stojim tu deset minuta i gledam četiri tanjura i biram koji je najbolji. Onda je kulinarstvo pobijedilo”, dodao je, očigledno zadovoljan današnjim danom.

Kandidati su se vratili u kuću i razgovarali kako se moraju bolje organizirati. „Koliko god jesmo bili crveni i plavi, sad smo jedan tim. Na servisima moramo funkcionirati maksimalno dobro, moramo gledati jedan na drugog, a ne samo na sebe“, zaključio je Domagoj. A što ovu sedmoricu čeka dalje, moći ćemo vidjeti već iduću srijedu.

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.