Foto: YouTube

Celine Dion plakala pred kamerama, mnoge rastužila priznanjem: ‘Potpuno sam u šoku’

Autor: I.D.

Obožavatelji Celine Dion (55) gledali su s emocijama najavu za novi dokumentarac o njenom životu, nazvan “Ja sam: Celine Dion”. U dirljivoj najavi, Celine se pojavljuje uplakana dok priča o sindromu koji je značajno utjecao na njezin život i doveo do završetka njezine karijere.

Na društvenim mrežama mnogi su podijelili kako ih je ovaj trenutak duboko pogodio. “Ovo me je slomilo. Kakva divna i jaka žena”, “Potpuno sam u šoku, ona ne zaslužuje ovo”, “Rasplakala me je, a dokumentarac još uvijek nije ni izašao”, “Kraljice, zaslužuješ zdravlje, ljubav i sve pohvale”, “Celine, volimo te i nedostaješ nam”, samo su neki od komentara.

Podsjetimo, jednoj od najpoznatijih svjetskih glazbenih zvijezda dijagnosticiran je rijedak neurološki poremećaj poznat kao sindrom ukočene osobe. Ova progresivna i neizlječiva bolest uzrokuje da tijelo napada vlastite živčane stanice, što ozbiljno otežava pokretljivost.

‘Nadam se da će se dogoditi čudo’

Nakon što je 2022. godine otkazala svoju svjetsku turneju i sve koncerte planirane za 2023. i 2024. godinu, uključujući i one u Hrvatskoj, vijesti o njezinom zdravstvenom stanju nastavile su biti negativne. Njezina je obitelj objavila kako se Celine hrabro bori protiv bolesti. Pojasnili su i da, iako ne postoji lijek za sindrom ukočene osobe, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje.

“Nisam pobijedila bolest jer je još uvijek u meni i uvijek će biti. Nadam se da će se dogoditi čudo, da ćemo naći način da je izliječimo kroz znanstvena istraživanja, ali trenutno moram učiti živjeti s njom. Dakle, to sam sada ja, sa sindromom ukočene osobe”, rekla je za Vogue.

“Pet dana u tjednu podvrgavam se atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji. Radim na prstima, koljenima, listovima, prstima, pjevam, glasu… Moram sada naučiti živjeti s tim i prestati se preispitivati. U početku bih se pitala: ‘Zašto ja? Kako se to dogodilo? Što sam učinila? Jesam li ja kriva?'” rekla je pjevačica.




Teška ljubavna priča Gorana Bare: ‘Nakon njene smrti, dobio sam ovu dijagnozu’

“Život ne daje nikakve odgovore. Samo ga treba živjeti. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga. Kako ja to vidim, imam dva izbora. Ili treniram kao sportaš i naporno radim ili se isključim i ostanem doma, slušam svoje pjesme, stanem pred ogledalo i pjevam sama sebi. Odabrala sam raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, s medicinskim timom. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovno vidjeti Eiffelov toranj”, rekla je.




Od objave dijagnoze u prosincu 2022. godine, pjevačica se rijetko pojavljivala u javnosti i većinu vremena provodi u Las Vegasu, na imanju gdje je sve prilagođeno njezinim potrebama, međutim, još uvijek se nada da će jednoga dana ponovno stati na pozornicu.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.