Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Teška ljubavna priča Gorana Bare: ‘Nakon njene smrti, dobio sam ovu dijagnozu’

Autor: I.D.

Glazbenik Goran Bare, frontmen grupe “Majke”, znao je oduvijek da je njegov poziv u životu glazba, posvećen joj je desetljećima, a u svojoj dugoj karijeri kao umjetnik ostavio je neizbrisiv trag na glazbenoj sceni našeg prostora. Posljednjih par godina Goran Bare živi dosta povučeno, iako je ranijih godina imao vrlo turbulentan život.

Kako kaže Goran, u četiri desetljeća dugoj karijeri svašta je doživio, ali gubitak supruge, s kojom je bio dvije godine u braku, mu je bio najteži period u životu. Poslije ovog velikog gubitka liječnici su mu ustanovili i maničnu depresiju.

“Žalim najviše za ženom. Ja sam tad doživio slom živaca. Probudio sam se pored nje, ali ona nije spavala nego je bila mrtva kraj mene i to me je tako uništilo da ne možeš izaći iz kreveta, ne zanima te ni dijete ni roditelji i najviše bi volio da te nema. Kad sam to osjetio doktori su mi rekli da bolujem od manične depresije i onda dobiješ brdo tableta“, ispričao je Bare jednom prilikom za domaće medije.

Izvor: Top Radio

Bare u pandemiji tražio posao, bio na rubu

Sa sinom koji sada ima 28 godina i koji je završio dva fakulteta nije toliko blizak, ali čuju se redovno. Tijekom korona virusa doživio je totalni pad, kada su mu svi nastupi bili otkazani. Kako je tada za domaće medije govorio prijatelji su mu priskočili u pomoć. “Snaći ću se ja već nekako. Pomogne mi i moja izdavačka kuća kad je baš gadno, a uskoče mi i prijatelji. Bit će kako bude“, rekao je tada Bare.

Podsjetimo, Bare je jednom prilikom ispričao da je period karantene proveo radeći na novom albumu, ali mu je odlaganje koncerata stvorilo veliki problem. “Volio bih da me neko zaposli, ako je nekom potreban DJ na radiju ili kopač krumpira… Ili prodavač, ja imam položen trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit također, tako da mogu biti i konobar. Ja sam čovjek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije. Ako je nekom potreban radnik, neka me nazove“, pričao je tada Bare, koji je nakon pandemije započeo novi život uspješnog glazbenika.

Sin Roda Stewarta i Hrvatica u Dubrovniku proslavili prvi rođendan sinčića: ‘Skoro sam se rasplakala’




Otada je Goran Bare održao veliki koncert u Areni Zagreb i nekoliko koncerata. “Arena je trebala rockerima, rockeri su trebali Areni”, rekao tada je kroz smijeh jedan posjetitelj, aludirajući na to da su Aleksandra Prijović i Dino Merlin u prosincu u ovoj dvorani održali ukupno devet koncerata.

‘Budi ponosan’, ‘Mene ne zanima’, ‘Mršavi pas’, ‘Teške boje’ i ‘Vrijeme je da se krene’ samo su neki od hitova koje je publika pjevala uglas s bendom. Uoči koncerta, Bare je taj doživljaj nazvao – transom.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.