Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bliski Štulićev suradnik otkrio nove detalje povlačenja sa scene: ‘Počeo me je proganjati’

Autor: G.B.

Legendarni bubnjar Boris Leiner 50 se godina s bubnjevima volio javno, a posljednjih godina ta je ljubav bila tajna. Sada se vraća na scenu s autorskom pjesmom “Kada bubanj krene”, za koju je tekst napisala autorica Jasminka Mitrić, glazbu potpisuju Jasminka Mitrić, Boris Leiner i Marino Pelajić, a aranžman su napravili Leiner i Pelajić.

Projekt je okupio sjajnu glazbenu ekipu – osim Borisa na bubnjevima i vokalu, tu je čuveni basista grupe Film, Marino Pelajić; Boris Hrepić – gitarist Daleke obale, Leo Anđelković na gitari, te izvrsni mladi pijanist Jadran Mihelčić. Producent pjesme je Ante Prgin Surka.

“U jednom momentu je svega bilo previše i prestao sam svirati. Godio mi je predah, a onda me je počeo proganjati muk mog bubnja. Tam- tam ritam je prizvao sjajnu glazbenu ekipu i uz njihovu pomoć je nastala ova iskrena pjesma posvećena bubnju. Neka bubanj krene!” – navodi Leiner o pjesmi.

FOTO: PR

Sinonim za novi val

Boris Leiner sinonim je za novi val, svojim brojnim bendovima obilježio je hrvatsku glazbenu scenu, a u katalogu broji njih preko deset u kojima je stvarao ili svirao. Koliko kultnom glazbeniku znači novi upliv na scenu iskazuju i stihovi refrena pjesme – “Kada bubanj krene sve zapleše oko mene, crne misli se izgube, svi me grle, svi me ljube”. Videospot potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak, a u spotu su se Leineru priključili i poznati bubnjari domaće scene – Borna Šercar, Janko Novoselić, Ivan Vodopijec, Mladen Subošić Suba, Ante Prgin Surka, Ivan Levačić, Nikola Babić i Tin Ostreš.

Boris Leiner sudjelovao je u mnogim glazbenim i kulturnim projektima, a zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom priređujući vlastite izložbe.

Štulić sablaznio Hrvate priznanjem: ‘To je isto kao da su Jure i Boban pjevali o Titu’




Godine 2020. tiskana je knjiga njegovih autobiografskih zapisa “Sve bio je ritam”, a 2022. izašla je knjiga “Azrini svjedoci” autorskog para Borisa Leinera i Jasminke Mitrić, koja sadrži 101 priču fanova koji su gledali Azru na različitim koncertima i u drugim prigodama.

Podsjetimo, nedavno se digla velika hajka između Branimira Štulića i Jurice Pađena oko doniranja Azrinih predmeta za muzej rokenrola.

“Meni se čini da se njemu jako sviđa kad se spominje tu kod nas. Njemu je to kao voda biljki, hrani ga. Navodno ga ništa odavde ne zanima, ne želi imati vezu s tim, a bolje nego CIA zna kaj se događa. Prati sumanuto sve i pritom se ponaša kao izbezumljena histerična starleta. Ne znam što mu to treba. Moj zaključak je da je izrazito zao i pokvaren ili je to u sferi nekakve medicine”, ispričao je Pađen uz popratni niz čestitki upućenih Štuliću.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.