Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Alka Vuica otkrila što je radila kod Bregovića u stanu: ‘Dok su oni cugali u kuhinji rakiju’

Autor: I.D.

Dvanaest novih imena i dvanaest novih filmskih priča o velikim umjetnicima sažeti su u novom dokumentarnom serijalu “Zauvijek autor”, koji je počeo emitirati na HTV-u. Ovaj serijal je logičan nastavak projekta “Zauvijek skladatelj”, čiji su scenarist i redatelj Toni Volarić, a koji se fokusira na život i karijeru slavnih ličnosti koje su ostavile trag u hrvatskoj glazbi.

“Što se tiče izbora imena, njih je odredilo Hrvatsko društvo skladatelja, a na meni je bilo da usred pandemije okupim novu ekipu. Moram zahvaliti timu koju su činili ton-majstor Viktor Grabar, snimateljica Andrea Kaštelan, majstorica šminke Sanja Krstulović i montažer Alen Horvatić”, objašnjava Volarić za Jutarnji.

Pod strogim protupandemijskim mjerama snimali su u Zagrebu, Splitu, Umagu i Požegi, a mnogi od ukupno stotinjak sugovornika javili su se, osim iz Hrvatske, i iz Brazila, SAD-a, Mađarske, Italije i Slovenije – online. Puno toga što su mu ispričali njegovi suradnici fasciniralo ga je, iznenadilo, ganulo, oduševilo, nasmijalo…

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘Naravno da sam bila u totalnom stresu’

Primjerice, Marijan Ban u epizodi o Neni Belanu kaže: “Neno mi je reka da ima pismu i da mu ja moram brzo napisat riči. I da on ide u Zagreb snimit i da mu ja napišem riči. Ja sam mu napisa, a dao mi je samo refren “Rock na Hani, Emili i Ani”. Sad sam ja čuja susjedu kako s ocem nešto svadi i tako je izašla pisma, ja sam taj tekst njemu dao, on je bija oduševljen i iša je u Zagreb snimat. A onda me zove, bilo je 8 i po navečer, da je sam u Zagrebu, da mu je dosadno. I da dođem jer tamo snima pismu. A vlak je bija u 9 i 5. Ja, srića, stojim blizu željezničke stanice, u 8 i po mi je javija, ja sam u 9 i 5 bija u vlaku i doša sam u Zagreb u studio Kod Truloga di je on to onda snimija”.

Alka Vuica progovorila je o svojim mladim danima. “Da poboljšam svoj studentski džeparac, radila sam kao novinarka Poleta. Odletjela sam u Sarajevo napraviti intervju s Bregovićem. I došla sam kod Brege, naravno da sam bila u totalnom stresu, kako će to bit, šta će to bit. On je bio s frendovima, u kuhinji su cugali rakiju, a bila je hrpa suđa u sudoperu. Dok su oni tu nešto pričali, ja sam išla odmah oprati to suđe. Kaže meni Brega, ma nisi ti novinarka, ti si došla da se udaš”, ispričala je Volariću Alka.

Gledatelji prozvali Novu TV zbog showa Tvoje lice zvuči poznato: ‘Mora vas se priznati’




Miroslav Rus otkrio je, pak, kako je došlo do njegove suradnje s Tošom Proeskim i hita “Igri bez granica”. “Napisao sam je u jednom danu koji sam najteže preživio u životu i odlučio da je nikad nikome ne dam. Međutim, kako se pojavio Toše u mom životu, jednom smo se vozili u autu i on je stalno mijenjao CD-e. I odjednom mir i tišina. Ja ga pogledam, on drži CD i smije se. Na CD-u piše: Miroslav Rus, “Pjesme koje ne dam nikome”. I ja ga gledam i smijem se, ajde ostavi to. Pa šta to je? Ja kažem, ma neke šansone bez veze. Ne, on kaže, da jednu čujem. I čuje Igru bez granica”, ispričao je Rus.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.