Foto: Tomislav Kristo / CROPIX ILUSTRACIJA

Stiže promjena za sve Hrvate: Nepažljivi bi mogli ostati bez dosta novca

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Od 1. siječnja 2024., Financijska agencija (Fina) i Hrvatska pošta prestaju pružati uslugu zamjene kune, a novčanice i kovanice kune moći će se zamijeniti isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB). Bitno je napomenuti da prilikom zamjene kune u euro u HNB-u neće biti ograničenja u količini koja se mijenja, a također neće biti ni naknade za tu uslugu. Hrvatska narodna banka će neprekidno obavljati zamjenu novčanica kune, dok će zamjena kovanica biti moguća tijekom trogodišnjeg razdoblja od dana uvođenja eura, zaključno s 31. prosincem 2025., priopćeno je danas iz HNB-a.

Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Zamjena gotovog novca

Građani će imati mogućnost zamijeniti preostale kune dolaskom osobno na šalter HNB-a, smještenog na adresi Franje Račkog 5 u Zagrebu. Također, iznosi manji od 15.000,00 kuna moguće je, na osobnu odgovornost, dostaviti na zamjenu i putem poštanskih usluga na adresu Hrvatska narodna banka, Direkcija za pohranu, obradu i opskrbu gotovim novcem, Trg hrvatskih velikana 3, 10000 Zagreb.

Dio mirovinskih fondova nadoknadio prošlogodišnje minuse: Spasilo ih je ulaganje u jednu stvar

Za zamjenu gotovog novca kune u iznosu od 40.000,00 kuna i više ili za zamjenu kovanica u broju većem od tisuću komada, potrebno je unaprijed najaviti svoj dolazak putem elektroničke pošte: [email protected], uz precizno navođenje iznosa gotovog novca kune koji će se zamijeniti.




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.