Screenshot Mer et Demerues

Potpuno renovirani stan kraj mora možete kupiti za svega 68.000 eura, ali ima jedna kvaka

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Nakon što su cijene nekretnina na moru u Hrvatskoj poletjele nebu u oblake, mnogi građani Hrvatske su požurili kupiti nekretninu u nekim drugim povoljnijim europskim destinacijama. Jedna od njih je i Grčka koja je sudeći po oglasima koji se mogu naći na društvenim mrežama dosta povoljnija od Hrvatske.

Cijene nekretnina često su puno povoljnije nego u Hrvatskoj, pa se, primjerice, u Leptokariji za 60.000 eura može pronaći lijepa, potpuno opremljena garsonijera, udaljena od mora samo 190 metara. Za 465.000 eura može se kupiti cijela kuća s čak 13 garsonijera, što znači da, ako je kupujete kao cjelinu, cijena jednog stana iznosi praktički 35.769 eura.

“Prodaje se 13 kompletno namještenih garsonijera, sa podrumom od 115 kvadrata. U visokom prizemlju se nalazi 10 studija i tri u suterenu. Ukupno 450 kvadrata. Samo 190 metara od mora. Cijena je 465.000 eura. Garsonijere se prodaju i zasebno po cijeni od 60.000 do 70.000 eura”, navodi se u oglasu koji se može pronaći na društvenim mrežama.

Foto: Pixabay

Zlatna grčka viza

Povoljno možete proći ako kupujete stan na Loutrakiji gdje se jednosobni stanovi blizu mora također mogu naći za 70 tisuća eura. Tako se ovaj jednosoban, potpuno preuređen stan koji se nalazi 150 metara od mora prodaje za 68 tisuća eura. Stan ima jednu spavaću sobu i kuhinju, a u njega ne treba uložiti ništa.

Grčka ima jedno zanimljivo pravilo da kupac nekretnine vrijedne 250.000 eura u Grčkoj (500.000 eura za određena područja – Solun, Atena, Santorini i Mikonos) može postati vlasnikom grčke zlatne vize, koja vlasniku i njegovim obitelji ostati u Grčkoj bez ograničenja, putuju po toj zemlji, imaju zdravstvenu skrb i školuju se.

Ovo pravilo obuhvaća kupca nekretnine, bračnog druga, nevjenčanu uzdržavanu djecu do 21 godine života i uzdržavane roditelje obaju bračnih drugova. Dozvola vrijedi na neodređeno vrijeme dok je kupac u posjedu nekretnine i obnavlja se svakih pet godina uz predočenje vlasničkog lista nekretnine.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.