Foto: Dragan Matic / Cropix

Pokazao cijenu istog proizvoda u Hrvatskoj i vani: ‘Zato lijepo u šoping u Sloveniju’

Autor: B. D.

Iako je hrvatski standard niži nego u praktički cijeloj Europskoj uniji, cijene nekih proizvoda na našem tržištu su veće. Korisnik na Redditu objavio je etiketu koja pokazuje cijene proizvoda za tržište različitih zemalja. Od svih zemalja u kojima su cijene iskazane u eurima, proizvod je najskuplji u Hrvatskoj.

Dok je cijena navedenog proizvoda u Sloveniji, Nizozemskoj i Slovačkoj 3,99 eura, iskazana cijena za naše tržište je 4,99 eura, čak euro više nego u ostatku EU.

Nerazumne cijene razbjesnile su Hrvate na Redditu. Mnogi su pozvali na bojkot naših trgovina i preporučuju da kao za vrijeme Jugoslavije idemo u šoping u susjedstvo.

Pa jer “Ko to more platit?!?”
byu/SoftwareSource incroatia

‘Mi smo ovce koje šiša kako tko stigne’

“Zato lijepo u šoping u Sloveniju ili Italiju ili naručit preko Amazona a naši nek dižu cijene”, preporučuje jedan korisnik, na koji dobiva brzi odgovor. “To sam i od nedavno krenuo prakticirat. Imam tu sreću da živim blizu granice sa Slovenijom, pa sve veće kupnje namirnica odradim tamo. Nije puno jeftinije, al je znatno kvalitetnije. Trava bome je zelenija kod susjeda”, napisao je.

Usporedili smo cijene stanova u Zagrebu i Bruxellesu: Pogledajte koji je grad povoljniji




“Već smo razjasnili da je to zbog hrvatske obale”, jedan korisnik predlaže objašnjenje. “Slažem se, skupo je razvoziti na sve te metropole na otocima gdje obitava većina kupaca, pa mora biti 25% skuplje, inače bi lanci bili u gubitku”, cinično mu odgovara drugi korisnik.

“Ma…ustvari smo mi samo ovce koje šiša kako tko stigne,a mi samo blejimo”, upozorava jedan korisnik. “Mislim da nitko od navedenih nema veću stopu PDV-a od nas”, jedan korisnik je potražio drugi odgovor. “Istina, ali razlika u PDV-u je 1-6%, ne 25%”, drugi korisnik mu je kontrirao. “Bojkotirati dok cijene za naše tržište ne budu jednake svima ostalima”, predložio je jedan korisnik rješenje inflacije.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.