Foto: Screenshot/Reddit

Hrvat se pohvalio obilnom kupovinom u Trstu: Mnoge će iznenaditi koliko je ovo sve platio

Autor: F.F

Na hrvatskom Redditu, popularnoj društvenoj mreži, često se zna naletjeti na kakav dobar savjet, trik, tužnu ispovijest ili komentar o hrvatskoj realnosti. Tako se jedan Hrvat odlučio poslužiti Redditom kako bi pokazao što je sve kupio za manje od 60 eura u Italiji, odnosno Trstu.

Na fotografiji se vide razni proizvodi, od kobasica, svježeg mesa, tjestenine, riže, razno raznih umaka, pašteta, sokova i slastica. Uz svoju objavu Hrvat je jednostavno napisao: “57, 63€ u Trstu”.

Naravno, u komentarima su se javili drugi Hrvati; neki nisu mogli vjerovati što je kupio za manje od 60 eura, dok je bilo i onih koji smatraju kako to nije velika razlika naspram kupovine u Hrvatskoj.

57,63€ u Trstu
byu/EminentScooter incroatia

Usporedili cijene

“Ne da nas deru, nego nam nokte čupaju”, komentirao je jedan Hrvat. Drugi pak nije bio pretjerano oduševljen ovom kupovinom pa je rekao:

“Ajd ako te ne mrzi, nađi neku hr online trgovinu i probaj ubaciti sve iste takve proizvode u košaricu pa nam javi koliko”. Jedan od komentatora nije bio lijen pa je odlučio napraviti upravo to: Usporedio je cijene s Konzumom.




Tako je došao do zaključka da gotov umak za tjestenine u Italiji košta 1,19€, dok u Hrvatskoj košta 2,99€, tjestenina od 500g u Italiji se može kupiti za 0,59€, a u Hrvatskoj za 1,29€. Za kapare ćete u Italiji dati 1,49€ za 360 grama, dok ćete u Hrvatskoj za isti proizvod morati dati 1,99€, ali za svega 60 grama.

Usporedili smo cijene stanova u Zagrebu i Bruxellesu: Pogledajte koji je grad povoljniji




Znatna razlika

Torteline u Hrvatskoj možete kupiti za 2,95€, dok u Trstu koštaju 1,69€. Usporedio je još nekoliko stvari, poput pesto umaka, bolognese umaka, kava i slično te je došao do zaključka kako je u Trstu sve znatno jeftinije.

Posljednji se komentator pak našalio: “Bilo je to dobro vrijeme. Sve na kredit, sve za raju, jarane. U auto naspi čorbe, pa u Trst po farmerke”.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.