Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

KANDIDATI ZA KLUPU HRVATSKE: U igri je tandem bivših izbornika, ali posao im možda otme Vujović!

Autor: Bruno Herljević

Nakon utakmice sa Slovenijom tražio se krivac, a jasno, prvi koji se nađe na udaru je izbornik, odnosno u ovome slučaju, kompletan stručni stožer.

Hrvatska rukometna reprezentacija dva puta je poražena u završnici Svjetskog rukometnog prvesntva u Francuskoj, izgubivši prvo od Norveške u polufinalu, a onda i u borbi za broncu protiv Slovenije. Utakmica za finale s Norveškom bila je jedna od najuzbuljdivijih na prvenstvu, a Hrvatska je na kraju “puknula” u produžecima, dok su Norvežani ostali sabrani i iskoristili mini-pad hrvatskih rukometaša u drugom dijelu produžetka.

Protiv Slovenaca je bila pak skroz drugačija priča. Hrvatska je trgala Sloveniju sve do samoga kraja, do zadnjih desetak minuta, kada su Slovenci namirisali pad energije kod hrvatskih rukometaša, a tu se nažalost ni izbornik Babić nije pokazao dobrim psihologom i dogodilo se što se dogodilo. Hrvatska je ispustila osam golova prednosti i dala Slovencima priliku da se vrate u utakmicu, a oni su to zgrabili objeručke i došli zasluženo do medalje.

Nakon utakmice sa Slovenijom tražio se krivac, a jasno, prvi koji se nađe na udaru je izbornik, odnosno u ovome slučaju, kompletan stručni stožer. HRS je sazvao hitan sastanak za utorak i prema trenutnim saznanjima Babiću, pa i cijelom stožeru, se sprema otkaz. Čim se pročula priča o otkazu počela su nagađanja o nasljedniku, a trenutno su prvi favoriti bivši izbornici Lino Červar i Slavno Goluža. Njih dvojica si nisu konkurecnija već tandem koji bi trebao predvoditi reprezentaciju na Euru 2018. koje se održava baš u Hrvatskoj.

Ipak, mogući tandem, koji je trenutno najizglednija opcija, ima i svoju konkurenciju i to u trenutno najkvalitetnijem treneru na ovim prostorima. Izbornik Slovenije, Crnogorac, Veselin Vujović natuknuo je kako bi volio preuzeti Hrvatsku, ako netko s njim želi o tome pregovarati.

“Lagao bih kada bih rekao da nemam želju voditi Hrvatsku, ali ne znam koliko je to za sada realno, vrijeme će pokazati. Trenutno ne znam kada će to biti, postoje tu ugovori, ali postoji i nešto što je više od papira. U svakom slučaju, ako će netko htjeti sa mnom ozbiljno razgovarati, naravno da ću razmisliti”, kazao je Vujović.

Vujoviću se mora priznati da je napravio čudo sa Slovenijom, njima pak nitko nije prognozirao prolazak viši od osmine finala, a Slovenci su uzeli medalju. Isto tako Vujović je od PPD Zagreba napravio momčad koja je igrala u finalnim stadijima rukometne Lige prvaka i poznaje većinu hrvatskih rukometaša, štoviše, neke je i sam promovirao u Europu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.