Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Vojvođanku ugrizao komarac i sada živi kao biljka: Liječnici sablažnjeni, ovo još nisu vidjeli

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Ljeto je iza nas, a sa dolaskom jeseni smanjuje se i broj napornih kukaca. Jedni od ljeti najaktivnijih su upravo komarci, čiji ubodi i zujanje su posebno neugodni. No za rijetke je ugriz komarca uzrokovao tolike probleme kao za jednu Srpkinju.

Naime, 65-godišnja žena iz Crvenke upravo zbog ugriza komarca posljednjih nekoliko tjedana živi u vegetativnom stanju.

Nije mogla ni pričati ni hodati

Prije tog umalo kobnog 21. rujna, kako prenosi Kurir, žena je bila aktivna i puna energije. Nakon ugriza se srušila u dvorištu svoje kuće te nije mogla ni pričati ni hodati.

Foto: Pixabay

“Nismo znali što se događa, mislili smo da joj je samo malo pozlilo ili da joj je tlak visok. Odmah smo zvali Hitnu pomoć. Došli su liječnici i doktor joj je rekao da prati njegov prst da vidi hoće li reagirati. Međutim, ona nije mogla ni gledati u prst, već je djelovala potpuno izbezumljeno i oči su joj lutale. Bilo je jezivo,” opisao je jedan od članova obitelji.

Nakon otpusta je ipak hospitalizirana

Nakon toga je odvedena u bolnicu u Somboru, odakle je ubrzo i otpuštena. No budući da se stanje ipak nije poboljšavalo, žena je idućeg dana hospitalizirana te su uslijedile brojne pretrage.

Želite sjajnu kosu, blistavu kožu i jake nokte? Nećete pogoditi koje namirnice imaju najviše kreatina




“Radili su sve rezultate, vađena je krv, napravljeno je sve moguće, a doktori su ustvrdili da je u pitanju virus Zapadnog Nila i da ovakav slučaj još nisu vidjeli,” ističe obitelj.

Infuzija i hranjenje preko sonde

Ova nesretna žena u bolnici boravi već više od mjesec dana. Prema riječima njene obitelji, samo spava i uopće ne ustaje iz kreveta. Infuziju prima svakodnevno, a liječničko osoblje hrani je preko sonde budući da se sama ne može hraniti.

Božu Sušeca napala opaka bolest: ‘To nije borba, to je rat koji dugo traje’




Njena obitelj posebno je ogorčena jer su svi rezultati dobri, a odgovora za njeno stanje nema. Kako oni kažu, njihovu veliku brigu dijele i doktori, koji čak strahuju kako ova žena više nikada neće prohodati.

“Jako nam je teško, ne možemo vjerovati da joj se život promijenio u jednom danu. Puno brinemo jer ne znamo što nas čeka u budućnosti, a liječnici prognoziraju da je velika šansa da neće moći hodati ni pričati kada se oporavi. Možda će sve morati ponovno učiti,” zaključuje zabrinuta obitelj.

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.