Foto: Unsplash

Riješite se grlobolje sa samo dva sastojka: Iskoristite njihova antivirusna i protuupalna svojstva

Autor: Zlatko Govedić

U kasnojesenskim mjesecima česte su prehlade, a s njima dolazi i neugodna grlobolja. Vaš će liječnik svakako propisati najbolju terapiju za vas, no možete si pripomoći i nekim prirodnim sredstvima za ublažavanje tegoba.

Kombinacija meda i kurkume svakako bi vas mogla iznenaditi.

Naime, grlobolja je u ovo doba godine najčešće uzrokovana virusnim infekcijama. Suh zrak, smanjen unos tekućine i stres također mogu pridonijeti toj neugodnoj pojavi.

Kurkuma, Foto: Pixabay

Gotovo za deset sekundi

Med sa svojim prirodnim svojstvima ima umirujući učinak na nadraženu sluznicu grla.

S druge strane, kurkuma, često nazivana “kraljicom začina”, obiluje korisnim svojstvima. Osim što je bogata antioksidansima, kurkuma je poznata po svojim antivirusnim, antibakterijskim, antimikotskim, antimutagenim i protuupalnim. Također sadrži proteine, vitamine C, E i K, bakar, kalcij, kalij, željezo, cink, niacin i vlakna.

Sastojci:

3 žlice meda




1 čajna žličica kurkume

Priprema:

Pomiješajte dva sastojka u čistoj posudi.




Želite sjajnu kosu, blistavu kožu i jake nokte? Nećete pogoditi koje namirnice imaju najviše kreatina

Primjena:

Koristite drvenu žlicu da uzimate male količine smjese svakih nekoliko sati. Važno je da tu smjesu držite u ustima dovoljno dugo kako bi med i kurkuma mogli obložiti sluznicu grla i ublažiti bol.

Napomena:

Osim ovog prirodnog sredstva, važno je unositi dovoljno tekućine, odmarati se i izbjegavati pušenje kako biste što brže prevladali prehladu.

Kombinirajući navedene korake s prirodnom terapijom meda i kurkume i liječničkim savjetima, možete se brže vratiti svakodnevnim aktivnostima i osjećati se bolje.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.