Foto: Pexels

Cijeli život krivo koristite soljenku: Evo kako ju zapravo upotrijebiti

Autor: F.F

Vjerojatno ste primijetili nabore na dnu soljenki i sličnih bočica s začinima? Nisu tu slučajno, iako se mnogima tako čini, oni zapravo imaju važnu funkciju koja olakšava korištenje začina.

Ti nabori na dnu bočica osmišljeni su kako bi olakšali postupak sipanja začina. Iako mnogi izravno sipaju začine iz bočice, ovi nabori čine taj proces učinkovitijim i preciznijim. To je zapravo preporučeni način korištenja začina, a ovaj jednostavan trik može vas iznenaditi svojom praktičnošću.

Naime, mnogi će soljenku ili neku drugu sličnu bočicu koristiti tako da ju protresu kada sole svoj obrok. No, izgleda da to nije pravilan način korištenja soljenke. Popularan X (bivši Twitter) profil, Today Years Old, objavio je video na kojem objašnjavaju kako zapravo koristiti soljenku.

Želite sjajnu kosu, blistavu kožu i jake nokte? Nećete pogoditi koje namirnice imaju najviše kreatina

Ovo sigurno niste znali

“S koliko godina ste shvatili da nabori na dnu soljenke imaju svrhu?”, stoji u naslovu objave.


Na videu se vidi kako osoba soli jelo tako da lagano trlja vilicom po naborima na dnu soljenke. Na taj način sol pravilno izlazi iz bočice te je lakše kontrolirati koliko začina izlazi van. U komentarima je bilo onih koji su oduševljeni ovom metodom, a jedan komentar je dao novu dimenziju cijeloj objavi.




“Kada ste u restoranu, nećete koristiti vilicu. Ako vam je sol pri ruci, primite te ju polako okrenite naopako, a potom prislonite bočicu od papra na soljenku tako da se nabori dodiruju. Polako trljajte jednu bočicu o drugu i sol će izlaziti van bez da koristite vilicu”, napisao je jedan od korisnika X-a.

 

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.