Foto: Pexels

Aluminijska folija ima skrivenu namjenu: Možete ju koristiti i na ovaj način

Autor: F.F

Aluminijska folija predstavlja izuzetno koristan izum s raznolikim primjenama. Koristi se za omatanje preostalih namirnica, prekrivanje posuda koje treba staviti u hladnjak, oblaganje lima za pečenje, čišćenje posuđa i ima još mnogo drugih funkcija. S obzirom na ove mnogobrojne upotrebe, vjerojatno imate kutiju ili možda čak više njih u svom domu.

Aluminijska folija, koja je prisutna u gotovo svim kuhinjama i kućanstvima zbog svoje mnogobrojne namjene, može se koristiti i u neke druge, za mnoge možda i neobične načine. Dok je neizostavan dio procesa pečenja u pećnici, omatanja hrane ili pakiranja sendviča za put, važno je imati na umu da njezina upotreba, poput plastičnih vrećica ili papirnatih ručnika, generira otpad.

Želite sjajnu kosu, blistavu kožu i jake nokte? Nećete pogoditi koje namirnice imaju najviše kreatina

Možete ju koristiti za čišćenje

Stoga je ključno razumno koristiti aluminijsku foliju i razmotriti opciju ponovne upotrebe. Ipak, postoje situacije kada foliju nije moguće ponovno koristiti. U tim slučajevima, može se koristiti na inovativan način kao zamjena za spužvu.

Gužvanjem folije i oblikovanjem kuglice od nje, dobiva se efikasno sredstvo za ribanje staklenog ili keramičkog posuđa. Prema iskustvima korisnika, ovakva “spužva” od aluminijske folije izuzetno dobro uklanja masnoću i ostatke hrane, pridonoseći izbjegavanju nakupljanja bakterija i nečistoća uobičajenoj kuhinjskoj spužvi. Uz ovakvu primjenu aluminijske folije, više nećete morati koristiti željezne spužvice, koje se koriste kako bi uklonile tvrdokorne mrlje sa spomenutog posuđa.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.