Foto: Pexels

Aluminijska folija ima skrivenu namjenu: Možete ju koristiti i na ovaj način

Autor: F.F

Aluminijska folija predstavlja izuzetno koristan izum s raznolikim primjenama. Koristi se za omatanje preostalih namirnica, prekrivanje posuda koje treba staviti u hladnjak, oblaganje lima za pečenje, čišćenje posuđa i ima još mnogo drugih funkcija. S obzirom na ove mnogobrojne upotrebe, vjerojatno imate kutiju ili možda čak više njih u svom domu.

Aluminijska folija, koja je prisutna u gotovo svim kuhinjama i kućanstvima zbog svoje mnogobrojne namjene, može se koristiti i u neke druge, za mnoge možda i neobične načine. Dok je neizostavan dio procesa pečenja u pećnici, omatanja hrane ili pakiranja sendviča za put, važno je imati na umu da njezina upotreba, poput plastičnih vrećica ili papirnatih ručnika, generira otpad.


Uz nekoliko sastojaka koje ima svaka kuhinja riješite se najdosadnijih napasnika u svom domu

Možete ju koristiti za čišćenje

Stoga je ključno razumno koristiti aluminijsku foliju i razmotriti opciju ponovne upotrebe. Ipak, postoje situacije kada foliju nije moguće ponovno koristiti. U tim slučajevima, može se koristiti na inovativan način kao zamjena za spužvu.

Gužvanjem folije i oblikovanjem kuglice od nje, dobiva se efikasno sredstvo za ribanje staklenog ili keramičkog posuđa. Prema iskustvima korisnika, ovakva “spužva” od aluminijske folije izuzetno dobro uklanja masnoću i ostatke hrane, pridonoseći izbjegavanju nakupljanja bakterija i nečistoća uobičajenoj kuhinjskoj spužvi. Uz ovakvu primjenu aluminijske folije, više nećete morati koristiti željezne spužvice, koje se koriste kako bi uklonile tvrdokorne mrlje sa spomenutog posuđa.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.